Salată paleo de legume fripte și crude
Publicat pe 18.06.2014 la 11:28 Actualizat pe 18.06.2014 la 15:19
Se curăță legumele și se dau pe răzătoare 4 sparaghel, 4 cartofi, 4 napi, 3 ricichii. Se lasă în apă cu gheață timp de 15 minute.
Se încălzește cuptorul la 177 grade Celsius.
Înr-o tigaie pun legumele rămase, tăiate în jumătate.
Se asezonează cu ulei de măsline, sare și piper. Se frig 15 minute sau până se înmoaie și își schimbă culoarea.
Pentru sos se amestecă iaurtul, laptele bătut, 1 lingură zeamă de lămâie, pătrunjelul, mărarul, piperul.
Se pune puțin sos pe o farfurie sau într-un castron, se pun legumele fripte.
Se scot și se scurg legumele din apă, se pun într-un castron cu lămâie, ulei de măslline, sare și piper.
Aceste legume neprelucrate termic se pun peste cele coapte și deasupra se toarnă sos.