12 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a deveni vegetarian

Publicat pe 19.02.2014 la 11:42 Actualizat pe 19.02.2014 la 11:51

Vegetarianismul a parcurs un drum lung. A apărut odată cu hipioții iubitori de pace și a continuat datorită iubitorilor de animale, fiind un stil de viață pentru multe vedete cum ar fi Bill Clinton, Jay-Z, Beyonce, Alicia Silverstone și multe altele.

Vegetarianismul a parcurs un drum lung. A apărut odată cu hipioții iubitori de pace și a continuat datorită iubitorilor de animale, fiind un stil de viață pentru multe vedete cum ar fi Bill Clinton, Jay-Z, Beyonce, Alicia Silverstone și multe altele.

Dacă vrei să adopți și tu acest stil de viață, spunând astfel, “nu” cărnii, ouălor și lactatelor, trebuie să știi în ce te bagi. De aceea, mai jos îți spunem cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a deveni vegetarian.

Prietenii și rudele îți vor pune o mulțime de întrebări

“Oamenii sunt foarte sensibili cu privire la dieta lor, mai ales dacă tu contești ceea ce ei cred dintotdeauna că este bine”, spune dieteticiana vegetariană Julieanna Hever. Cel mai bun mod de a reduce la minimum conflictele, este să subliniezi faptul că ai ales acest stil de viață din motive personale, ești mulțumit de rezultate și asta este tot ce contează, nu trebuie să te justifici în fața nimănui.

Vei avea nevoie de un supliment cu vitamina B12

Vitamina B12 se găsește în mod natural doar în alimentele de origine animală, iar lipsa acesteia în organism va afecta celulele din sistemul nervos și din sânge, va duce la degradarea ADN-ului, oboseală, slăbiciune, constipație, pierderea poftei de mâncare, diminuarea masei musculare, depresie, etc. Pentru a afla care este aportul de care ai nevoie, mergi la medic pentru a-ți face analize de sânge.

Vei avea nevoie de un supliment cu fier

În alimentație, fierul este de 2 feluri: hem și non-hem. Fierul hem se găsește în alimentele de origine animală și este foarte ușor de absorbit de către organism, în timp ce fierul non-hem, conținut de vegetale, nu este mai greu de absorbit. Așadar, vei avea nevoie de un supliment cu fier pentru a asigura aportul zilnic optim. Surse vegetale importante de fier sunt: semințe de floarea soarelui, stafide, legume cu frunze verzi.

Mai multe pe incomemagazne.ro!

În articolul

12 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a deveni vegetarian

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x