3 pasi catre un par stralucitor

Publicat pe 22.09.2010 la 17:26 Actualizat pe 22.09.2010 la 17:59

3 pasi catre un par stralucitor

Parul sanatos si bine intretinut straluceste si arata bine. Iata citeva trucuri pentru ca parul dumneavoastra sa arate ca in reclamele la produsele cosmetice.

1. In primul rind, la finalul unei zile petrecute afara, in trafic, este esential sa ne periem parul cu atentie. Pentru a elimina resturile produselor folosite pentru coafare si praful care s-au acumulat peste zi, specialistii ne recomanda sa ne periem parul: din spate spre fata si apoi dintr-o parte spre crestetul capului.


Astfel, nu doar vom descurca parul, dar vom indeparta si impuritatile care ii reduc stralucirea. Specialistii ne recomanda totusi sa nu periem parul cu forta, deoarece riscam sa il rupem si, in plus, stimulam glandele sebacee, iar parul se va ingrasa foarte repede.

Masaj
2. Sanatatea scalpului este influentata de microcirculatia locala, care poate fi stimulata cu ajutorul masajului pielii capului. Tehnicile de masaj al scalpului deblocheaza microtensiunile musculare si canalizeaza circulatia sangelui catre radacina firului de par. Pentru persoanele carora le cade foarte mult par, un alt avantaj al masajului este ca favorizeaza regenerarea firelor de par.


Manevrele de masaj al pielii capului se realizeaza in sensul circulatiei sangvine: de la ceafa catre crestet, iar apoi de la urechi catre crestet. Aceste manevre constau in stimularea, ciupirea usoara a pielii capului si imitarea ventuzelor. Masajul trebuie sa dureze patru minute.

Detoxifiere
3. Detoxifierea este ultimul pas pentru a dobindi si a mentine sanatatea firului de par. Este extrem de important ca, o data la trei-patru saptamini, sa aplicati pe par o masca de eliminare a toxinelor care impiedica dezvoltarea normala a firelor de par.


De exemplu, o masca pe baza de argila este eficienta mai ales pentru parul gras. Argila absoarbe atit praful, cit si substantele chimice ramase pe par din spray-ul fixativ, spuma de par, gel etc. Mastile de par pe baza de argila curata in profunzime parul si, in acelasi timp, sporesc durata de viata a firului de par.


Citeste jurnalul.ro

Foto: yahoo.net

În articolul

3 pasi catre un par stralucitor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x