5 cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

Publicat pe 07.07.2020 la 12:46 Actualizat pe 07.07.2020 la 12:57

profimedia

Perioada de izolare ne-a făcut să ne răscolim raftul cu cărți și apoi să facem ravagii pe rafturile librăriilor online, din dorința de a învăța lucruri noi. Cititul ne-a determinat să ne folosim timpul constructiv, reușind să terminăm cărțile demult începute. În izolare, cu toții am avut mai multă vreme să ne analizăm, să aruncăm o privire în interior și să vrem să schimbăm unele lucruri. Tocmai de aceea, niște cărți despre dezvoltare personală ar putea ajuta în procesul tău de schimbare.

5 cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

1. „Inteligenţa emoţională”, Daniel Goleman

Cartea „Inteligența emoțională” a lui Daniel Goleman a revoluționat psihologia prin analiza importanţei covârşitoare a emoţiilor în dezvoltarea personalitãţii umane. Goleman subliniază importanța inteligenței emoționale asupra inteligenței intelectuale pentru a fi un om de succes. Inteligența emoțională înseamnă conștientizarea de sine, empatia și autodisciplina, ajutându-ne să ne controlăm sentimentele.

2. „Puterea prezentului”, Eckhart Tolle

„Puterea Prezentului” tratează importanța prezentului și evitarea întoarcerii în trecut doar pentru că ne simțim mai confortabil cu lucrurile pe care deja le cunoaștem. Această carte ne învață să scăpăm de teama de viitor și să trăim în prezent, făcâm fiecare moment din viața noastră să conteze.

3. “De la bine la excelent”, Zig Ziglar

Cartea “De la bine la excelent” este una dintre cele mai bune cărți de dezvoltare personală ale lui Zig Ziglar. Scriitorul pune accent pe felul în care răspundem la întrebările comun, precum „Ce mai faci?”. Modul în care ne exprimăm verbal influențează felul în care ne simțim. Din această carte vei învăța că nu trebuie să reinventezi ceva ca să fi de success, ci trebuie doar să intri în contact cu oamenii care activează în domeniul nostrum de activitate pentru a acumula cât mai multe cunoștiințe.

4.”Arta conversației. Tongue Fu!”, Sam Horn

Dacă nu ești un fan al vorbitului în public sau dacă simți că nimeni nu te ascultă, această carte de dezvoltare personală te va ajuta. Autorul îți oferă alternative constructive care vor transforma teama ta în armonie, ajutându-te să împiedici anxietatea atunci când ții un discurs. Pe întreg parcursul ei, cartea analizează tipuri de conflicte verbale pentru a te ajuta să te descurci în momentele tensionate din viața ta.

5. “12 Reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru”, Jordan B. Peterson

În această carte de dezvoltare personală Jordan B. Peterson răspunde la cele mai dificile întrebări ale omenirii. El îmbină valorile lumii vechi și lumii noi într-o carte plină de umor, surprinzătoare și informativă, 12 reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru ne arată ce înseamnă libertatea, disciplina, aventura și responsabilitatea sub forma a 12 reguli de viață practice în același timp.

CITEȘTE ȘI

4 trucuri care te vor ajuta sa te dezvolti personal

Cum lucrezi eficient de acasă? – 5 sfaturi

În articolul

5 cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x