5 lucruri pe care producatorii de la Hollywood trebuie sa le invete de la "Fast & Furious"

Publicat pe 28.05.2013 la 10:28 Actualizat pe 29.05.2013 la 09:51

Va vine sa credeti sau nu, ultimul film "Fast & Furious" conduce in box-office-ul american cu incasari de 96.8 milioane de dolari in weekend-ul de debut (24-26 mai)! In 2001, cand primul film din franciza a avut premiera, nimeni nu s-a asteptat la un succes rasunator, data fiind premiza filmului: o cursa de masini, mafie si politisti care trec in cealalta tabara.

Hollywood are multe de invatat de la acestia, daca vor sa faca peste 1 miliard de dolari, asa cum cele cinci filme din serie au reusit de-a lungul timpului. Iata cinci lucruri de retinut:

1. Nu ai nevoie numai de actori albi ca sa faci bani

Pana la filmul al cincilea, seria avea cea mai diversificata distributie din punct de vedere al etniilor decat oricare alt blockbuster. Paul Walker ii avea drept colegi (si impartea acelasi timp pe ecran) pe Ludacris, Tyrese Gibson, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez si Vin Diesel. Mai important este faptul ca regizorii au evitat stereotipurile rasiale in film si au pus accent pe relatiile dintre personaje, nu pe background-ul lor. Distributia este o oglindire a diversitatii etnice din America si asta a atras fanii tineri.

2. Nu e nevoie sa te inspiri din mitologie ca sa ai succes

Personajele din "Fast & Furious 6" au o istorie impreuna, dar nici vorba de o mitologie interesanta. Niciunul dintre ei nu are puteri supranaturale sau rude cu origini misterioase. Subiectul filmului e foarte realist si sincer.

3. Nu te lua in serios

Chiar si cand lucrurile devin dramatice in film, nu o sa vezi momente de introspectie si personaje plangandu-si de mila. Durii trec mai departe, urca in masinile lor tunate si conduc printre tot felul de obstacole. In fond, asa e si in viata: cazi, te ridici si mergi mai departe.

4. Nu toate francizele dau gres

Producatorii de la Hollywood au inceput sa se fereasca de filmele in serie, dupa ce publicul a criticat Twilight, Hangover Partea a III-a si alte productii asemenea. Dar "Fast & Furious" demonstreaza cum cu putina rabdare, distributia corecta si regizorul potrivit poti da lovitura - a sasea oara.

5. Efectele speciale nu fac din orice tantar, armasar

Intr-un articol recent din Entertainment Weekly , regizorul Justin Lin a spus ca a incercat sa evite efectele speciale, cu exceptia celor care pun in valoare cascadoriile. N-o sa vezi ceva complet rupt de realitate dar te vei simti ca si cum esti in mijlocul actiunii si haosul provocat de masini se petrece in fata ta.

foto: hdwallpapers.in

În articolul

5 lucruri pe care producatorii de la Hollywood trebuie sa le invete de la "Fast & Furious"

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
a1.ro
Cea mai puternică rugăciune pentru Sfântul Gheorghe. Spune-o neapărat dacă treci prin momente dificile
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
Luna Roz 2024. Când apare și ce fenomen inedit va avea loc pe cer în același timp
as.ro
„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x