7 pelicule inspirate din realitate, dar construite pe minciuni

Publicat pe 26.09.2013 la 17:15 Actualizat pe 26.09.2013 la 20:14

Filmele inspirate din viata reala ar trebui sa respecte, pe cat posibil, viata personajelor si datele istorice. Totusi, urmatoarele filme nu au tinut cont de informatii elementare, alterand realitatea:

Braveheart

In filmul legendar "Braveheart", unde Mel Gibson joaca rolul conducatorului scotian, Wallace, razboiul incepe in 1276, cand, in realitate, nu au existat razboaie pana in anul 1296. Mai mult, majoritatea personajelor masculine apar in kilturi, desi aceasta haina traditionala a aparut mult mai tarziu.

In plus, scenarisii si regizorii nu s-au gandit sa verifice varsta Isabellei atunci cand au cuplat-o pe marile ecrane cu personajul lui Gibson. Conform datelor istorice, sotia regelui Edward al II-lea avea 3 ani la momentul actiunii.

The Social Network

In film, Mark Zuckerberg este infatisat ca un adolescent disperat dupa faima si femei. In realitate, Zuckerberg si-a intalnit sotia in primul an de facultate si au inceput o relatie la scurt timp dupa ce a pus bazele Facebook.

The Pursuit of Happyness

Desi este bazata pe intamplari reale, pelicula este mult mai emotionanta decat povestea adevarata. Chris Gardener, personajul interpretat de Will Smith, a fost dependent de droguri si vindea narcotice, inainte sa apuce pe calea cea buna. In primele luni de training, nu si-a vazut fiul, pentru ca nu a fost niciodata un parinte devotat.

127 Hours

Regizorul Danny Boyle a vrut sa descrie experienta hikerului Aron Ralston cat mai realistic, insa toata partea de intro, intalnirea cu tinerele si felul in care ajunge in pestera sunt un produs al imaginatiei sale.

A Beautiful Mind

Personajul John Nash a fost interpretat magistral de Russel Crowe. Totusi, acesta nu a urmat intocmai firul vietii matematicianului. In realitate, Nash nu a avut niciodata halucinatii. In plus, barbatul de geniu nu a tinut niciodata un speech de acceptare al Premiului Nobel.

Troy

Mitologia nu impune la fel de multe restrictii ca viata reala, insa producatorii peliculei "Troia" nu au tinut cont nici de putinele date clare. In film, Paris nu moare la Troia, asa cum scrie in legende, Ahile vede calul troian inainte sa fie ucis, iar Patroklos apare inrudit cu el, fapte complet neadevarate.

Pearl Harbor

In film, atacul este exagerat: navele si avioanele nu au suferit atatea daune. Mai mult, decizia personajelor principale de a lupta in Pearl Harbor si in Japonia, ca piloti de bombardiere, este ridicola.

foto: chacha.com

În articolul

7 pelicule inspirate din realitate, dar construite pe minciuni

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x