7 pelicule inspirate din realitate, dar construite pe minciuni

Publicat pe 26.09.2013 la 17:15 Actualizat pe 26.09.2013 la 20:14

Filmele inspirate din viata reala ar trebui sa respecte, pe cat posibil, viata personajelor si datele istorice. Totusi, urmatoarele filme nu au tinut cont de informatii elementare, alterand realitatea:

Braveheart

In filmul legendar "Braveheart", unde Mel Gibson joaca rolul conducatorului scotian, Wallace, razboiul incepe in 1276, cand, in realitate, nu au existat razboaie pana in anul 1296. Mai mult, majoritatea personajelor masculine apar in kilturi, desi aceasta haina traditionala a aparut mult mai tarziu.

In plus, scenarisii si regizorii nu s-au gandit sa verifice varsta Isabellei atunci cand au cuplat-o pe marile ecrane cu personajul lui Gibson. Conform datelor istorice, sotia regelui Edward al II-lea avea 3 ani la momentul actiunii.

The Social Network

In film, Mark Zuckerberg este infatisat ca un adolescent disperat dupa faima si femei. In realitate, Zuckerberg si-a intalnit sotia in primul an de facultate si au inceput o relatie la scurt timp dupa ce a pus bazele Facebook.

The Pursuit of Happyness

Desi este bazata pe intamplari reale, pelicula este mult mai emotionanta decat povestea adevarata. Chris Gardener, personajul interpretat de Will Smith, a fost dependent de droguri si vindea narcotice, inainte sa apuce pe calea cea buna. In primele luni de training, nu si-a vazut fiul, pentru ca nu a fost niciodata un parinte devotat.

127 Hours

Regizorul Danny Boyle a vrut sa descrie experienta hikerului Aron Ralston cat mai realistic, insa toata partea de intro, intalnirea cu tinerele si felul in care ajunge in pestera sunt un produs al imaginatiei sale.

A Beautiful Mind

Personajul John Nash a fost interpretat magistral de Russel Crowe. Totusi, acesta nu a urmat intocmai firul vietii matematicianului. In realitate, Nash nu a avut niciodata halucinatii. In plus, barbatul de geniu nu a tinut niciodata un speech de acceptare al Premiului Nobel.

Troy

Mitologia nu impune la fel de multe restrictii ca viata reala, insa producatorii peliculei "Troia" nu au tinut cont nici de putinele date clare. In film, Paris nu moare la Troia, asa cum scrie in legende, Ahile vede calul troian inainte sa fie ucis, iar Patroklos apare inrudit cu el, fapte complet neadevarate.

Pearl Harbor

In film, atacul este exagerat: navele si avioanele nu au suferit atatea daune. Mai mult, decizia personajelor principale de a lupta in Pearl Harbor si in Japonia, ca piloti de bombardiere, este ridicola.

foto: chacha.com

În articolul

7 pelicule inspirate din realitate, dar construite pe minciuni

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 februarie 2025. Gemenii se gândesc la viitor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
România, străbătută de cele mai mici temperaturi din ultimii şapte ani. Urmează cea mai geroasă noapte, cu temperaturi de -25 de grade
a1.ro
Cum arăta Raluca Bădulescu înainte să slăbească dramatic. La ce metode a apelat pentru a arăta ca acum
HelloTaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Catine
Cum să îmbunătățești igiena somnului pentru un stil de viață sănătos
useit.ro
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați
as.ro
Ianis şi Elena Hagi vor fi părinţi! Veste uriaşă în familia „Regelui”, la şapte luni de la nuntă
MediCOOL
Exerciții care încetinesc procesul de îmbătrânire. Te pot face să pari mai tânăr
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
DeParinti
Vârsta la care copiii sunt cei mai dificili: ce spun studiile și cum poți gestiona această etapă
MediCOOL
Test de infertilitate. Răspunde la 10 întrebări și află dacă ești la risc să nu poți avea copii
HelloTaste
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
x