7 tratamente naturale pentru suvite deschise la culoare

Publicat pe 02.04.2013 la 11:51 Actualizat pe 02.04.2013 la 13:59

Vrei sa iti deschizi culoarea parului cu o nuanta, doua? Uite cateva trucuri utile ca sa obtii highlight-uri reusite in mod natural.
Vara observi ca parul ti se deschide la culoare peste noapte. "Vinovatul" este soarele. Razele solare decoloreaza parul; daca vrei suvite tratate natural, renunta la palarii si lasa-ti parul expus. Mergi la piscina sau stai la plaja cu parul descoperit.

Ceaiul este alt decolorant ecologic. Lasa la macerat un ibric de ceai de casa; dupa ce s-a racit, aplica-l pe podoaba capilara si asteapta un timp pentru a vedea rezultatele. Poti sa testezi inainte solutia pe o suvita de la ceafa, astfel incat sa iti fie usor sa o ascunzi daca nuanta finala nu este cea la care te astepti.

Parul blond sau saten deschis capata un aspect stralucitor cu putin suc de lamaie. Amesteca o lingura de suc de lamaie cu 4 litri de apa si aplica produsul pe par zilnic. Concentratia sucului de lamaie va fi scazuta, tocmai ca sa nu iti usuce parul. Daca vrei, poti incerca sa amesteci una sau doua linguri de ulei de masline cu o cana de apa si o lingura de suc de lamaie. Maseaza mixtura pe scalp si las-o sa intre in piele aproximativ 30 de minute.

Un alt tratament de infrumusetare se bazeaza pe florile de musetel. Incearca o infuzie de musetel din jumatate de cana de flori si un sfert de cana de apa fiarta. Dupa jumatate de ora toarna amestecul rece pe par. Lasa-l sa isi faca efectul pentru 15 minute apoi clateste.
Ai rubarba prin casa? Perfect. Mixtura de rubarba si citrice ajuta si ea la decolorarea parului, desi s-ar putea sa ai nevoie de mai multe aplicari pentr u a vedea o schimbare. La final, realizeaza un amestec dintr-un sfert de cana de rubarba taiata si doua cani de apa fierbinte. Dupa ce se raceste, foloseste solutia pentru a clati parul.
Cel mai bun tratament ramane... mixtura de henna. Henna formeaza un strat protector deasupra firului. Parul tau devine mai rezistent cu fiecare aplicare. Amesteca pudra de henna cu musetel pisat si apa pana ce obtii o pasta groasa. Aplica produsul pe par, avand grija sa acoperi fiecare fir. Lasa-l asa pana cand se usuca, de obicei intre 30 minute si 2 ore. Clateste si usuca-ti parul la soare.

La fel de bine poti sa folosesti miere ca peroxid hidrogenat natural. Amesteca 3/4 cana de miere cu 1/2 cana cu balsam de par si intinde pasta pe parul ud. Acopera parul cu o casca de dus si asteapta 8 ore inainte sa indepartezi mixtura.
foto: unique-hairstyles.net
În articolul

7 tratamente naturale pentru suvite deschise la culoare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x