9 remedii naturale pentru acnee

Publicat pe 17.05.2013 la 13:40 Actualizat pe 17.05.2013 la 14:21

Ai trecut de perioada adolescentei si tot te trezesti lunar ca iti mai apar cateva cosuri atunci cand ti-e lumea mai draga (inaintea unei intalniri, de exemplu). Hormonii, stresul, igiena, dieta si genele sunt motivele pentru care inca nu ai tenul perfect al lui Gwyneth Paltrow. Daca te intereseaza mai mult tratamentul lor decat cauzele si te-ai saturat de geluri "miraculoase", incearca aceste noua remedii naturale.

1. Renunta la carbohidrati

Inceteaza sa consumi carbohidrati si opteaza pentru alimente bogate in proteine. Carebohidratii simpli sunt transformati in zahar si vor afecta echilibrul tau hormonal in timp ce cerealele integrale si proteinele usoare previn acneea.

2. Ai grija sa consumi cinci portii de fructe si legume zilnic

Ia mese regulate si asigura-te ca mananci cinci portii pe zi de fructe si legume - legumele verzi in special te ajuta sa iti mentii tenul curat pentru ca sunt bogate in vitamine si minerale.

3. Cumpara suplimente verzi

Suplimentele verzi - clorofila, spirulina - ajuta la detoxificare. Urmeaaza doza recomandata pe eticheta.

4. Hidrateaza-te!

Apa este un detoxifiant natural care iti ajuta metabolismul.

5. Mergi la un alergolog

Vezi daca acneea ta nu este cumva cauzata de alergii alimentare. Mergi la un alergolog care iti dea un set de analize pe care le poti face pentru a descoperi la ce ai alergie si apoi elimina acele mancaruri din regimul tau.

6. Ia probiotice

Ia probiotice pentru un sistem digestiv sanatos, care se va vedea si la exterior printr-un ten curat, fara cosuri si puncte negre.

7. Bea ceaiuri din ierburi

Ficatul este responsabil pentru detoxifierea organismului tau. Atunci cand consumi prea multe alimente tip fast-food si bauturi carbogazoase, il soliciti prea mult si apar cosurile. Incearca sa bei cat mai multe ceaiuri pe baza de radacina de brusture, papadie, armurariu.

8. Fa bai de aburi cu uleiuri din plante

Toarna apa clocotita in chiuveta de la baie (inchisa cu dop) si adauga cativa stropi de uleiuri esentiale antiseptice: ulei de arbore ce ceai sau ulei de ienupar. Ia un scaun, asaza un prosop deasupra capului, pentru a conduce aburii catre fata ta. Uleiurile iti vor deschide porii; apoi, tamponeaza zona din jurul cosului cu un betisor de ureche inmuiat in putin ulei de arbore de ceai.

9. Foloseste uleiuri esentiale

Cel mai bun tratament pentru acneea ta trebuie sa fie uleiul din arbore de ceai. Studiile au aratat ca, datorita proprietatile sale antiseptice, uleiul poate usca si vindeca cosurile. Este bun si musetelul cu vitamina E si ulei esential de levantica. Vitaminele A (retinol), C si E - impreuna sau separat - te ajuta sa scapi definitiv de acnee.

foto: lucetuscurvas.com

În articolul

9 remedii naturale pentru acnee

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x