A orbit din pricina unui obicei pe care-l avem cu toții! Iată ce poți face pentru a evita o astfel de situație!
Publicat pe 28.08.2015 la 18:24 Actualizat pe 28.08.2015 la 19:53
Chad Groeschen este un pasionat de scuba și de alpinism, bucurându-se și de facilitățile unui purtător de lentile de contact
Chad Groeschen este un pasionat de scuba și de alpinism, bucurându-se și de facilitățile unui purtător de lentile de contact.
Bărbatul este utilizatorul unor lentile de contact cu purtare prelungită și nu a făcut altceva decât să respecte indicațiile de pe cutie și și-a lăsat lentilele câteva zile la rând. Acesta obișnuia să le păstreze pe ochi chiar și timp de o săptămână, să facă baie și să doarmă cu ele.
Într-o zi însă, unul dintre ochii a început să aibă o mâncărime, dar Chad a dat vina pe alergii. Într-o seară însă, bărbatul s-a trezit cu privirea încețoșată și o durere de cap.
A decis să meargă la medic, dar veștile nu au fost prea bune. Bărbatul a aflat că disconfortul este cauzat de bacteria Pseudomonas. Aceasta se acumulează de obicei sub lentile atunci când sunt purtate timp îndelungat. Atunci când au dorit să oprească infecția, răul fusese deja făcut.
Chad este în prezent complet orb la ochiul stâng, transplantul de cornee fiind singura soluție pentru a-și recupera vederea. Totul însă după ce ochiul se vindecă.
Iată câteva sfaturi pentru a evita astfel de probleme:
- nu dormiți niciodată cu lentilele la ochi, chiar dacă sunt pentru purtare îndelungată
- înlocuiți lentilele cu regularitate
- schimbați soluția înainte de a le pune în suport
- nu purtați lentile în apă (în baie sau la piscină)
- nu purtați lentile atunci când sunteți bolnavi