Acneea, o problema fara sfarsit? Iata ce trebuie sa faci!

Publicat pe 27.08.2012 la 16:36 Actualizat pe 27.08.2012 la 16:49

Acneea, cea mai frecventa boala de piele, poate lasa urme pe viata asupra tinerilor, resimtite si la maturitate.

Acneea juvenila apare din cauza secretiei unei cantitati mari de hormoni, in timp ce pielea isi schimba aspectul. "Printre procesele care conduc la formarea acneei juvenile se numara acumularea de sebum, substanta grasa secretata de glandele sebacee ale pielii, hipersecretia de keratina si o proliferare bacteriana. Acneea apare mai ales in zonele cu mare concentratie de glande sebacee, cum ar fi pe fata, gat, piept si spate. Acneea juvenila se manifesta prin puncte albe, puncte negre si chiar chisturi. Dintre acestea, chisturile sunt cele mai periculoase pentru ca pot cauza cicatrici in momentul in care cosurile sunt ˂stoarse˃”, explica dr. Mihaela Leventer, presedintele Societatii Romane de Medicina Estetica.

Medicul dermatolog recomanda tratarea acneei urmand 3 pasi simpli: exfolierea pielii, reducerea secretiei de sebum si reducerea inflamatiei.

Exfolierea este un pas important pentru a ajuta pielea sa respire si sa absoarba substantele nutritive pe care i le dam. Reducerea debitului de sebum se realizeaza prin tratament local, general (antibiotice) sau laser. Interventia laser in acnee urmareste incalzirea glandei sebacee pentru a obtine reducerea dimensiunilor si a functiilor acesteia. Reducerea inflamatiei se realizeaza prin tratament medicamentos, iar pentru acesta este nevoie sa consultati un medic dermatolog.

Sfat pentru femei

Este nevoie de o atentie sporita in alegerea produselor cosmetice, in general, si a celor pentru tratarea acneei in special. Dr. Mihaela Leventer recomanda folosirea dermatocosmeticelor si spune ca acestea impreuna cu tratamentul medicamentos amelioreaza acneea. Alegerea lor are legatura cu tipul de leziuni de acnee si tipul de piele, iar pentru a afla aceste lucruri este indicat sa consultati un medic dermatolog.

Sfat pentru partenerii lor

Trebuie evitata folosirea prelungita a aceleiasi lame de ras sau imprumutarea aparatului de ras, deoarece se pot acumula bacterii care infecteaza foliculii ducand la aparitia cosurilor.

Mai multe detalii pe Jurnalul National!

sursa foto: hepta.ro

În articolul

Acneea, o problema fara sfarsit? Iata ce trebuie sa faci!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 februarie 2025. Gemenii se gândesc la viitor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
România, străbătută de cele mai mici temperaturi din ultimii şapte ani. Urmează cea mai geroasă noapte, cu temperaturi de -25 de grade
a1.ro
Cum arăta Raluca Bădulescu înainte să slăbească dramatic. La ce metode a apelat pentru a arăta ca acum
HelloTaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Catine
Cum să îmbunătățești igiena somnului pentru un stil de viață sănătos
useit.ro
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați
as.ro
Femeia celebră de 75 de ani care arată ca o adolescentă, criticată dur după ultima apariţie: „Te-am văzut cum arăți în realitate”
MediCOOL
Exerciții care încetinesc procesul de îmbătrânire. Te pot face să pari mai tânăr
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
DeParinti
Vârsta la care copiii sunt cei mai dificili: ce spun studiile și cum poți gestiona această etapă
MediCOOL
Test de infertilitate. Răspunde la 10 întrebări și află dacă ești la risc să nu poți avea copii
HelloTaste
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
x