Adevarat sau fals? Sapte mituri despre plaja

Publicat pe 03.07.2011 la 10:37

Ati auzit cu siguranta o multime de lucruri legate de plaja, de statul in soare, de lotiunile cu factor de protectie si chiar despre agasantele meduze. Iata7 legende care nu sunt tocmai adevarate in opinia celor de la wpbf.com.

1. Te-a intepat meduza? Urineaza pe rana! - FALS


Ideea impamantenita de ani ca toxinele eliberate de meduze sunt anihilate de urina este total falsa. Potrivit Crucii Rosii, cel mai bun remediu este otetul sau combinatia bicarbonat de sodiu cu apa de mare. NU turnati apa potabila. Aceasta poate activa toxinele si va accentua durerea. NU frecati rana, nu faceti altceva decat sa imprastiati toxinele. Daca aveti reactii alergice sau incepeti sa aveti probleme de respiratie, sunati la urgente.


2. Daca esti deja putin bronzat, nu vei avea probleme cu arsurile solare! – FALS


Soarele arde pielea, indiferent cat de bronzata e. Chiar daca aveti tenul mai masliniu, crema de protectie nu trebuie sa va lipseasca. Mai ales ca persoanele cu pielea inchisa la culoare sunt mai predispuse cancerului de piele intrucat razele actioneaza in profunzime.


3. SPF 30 este de doua ori mai puternic decat SPF 15! – FALS


Din scoala am invatat ca 1 si cu 1 fac doi. In viata nu este tot timpul adevarat. Nici macar in ceea ce priveste crema de protectie solara. Daca va inchipuiti ca SPF 30 este de doua ori mai puternic decat SPF 15, va inselati amarnic. De exemplu, crema SPF 15 blocheaza aproximativ 96,7% din razele ultraviolete. Factorul 30 atinge 97,7 la suta. Diferenta de procente nu este atat de mare incat sa-si justifice costul. Asa ca puteti sa va luati o palarie de soare cu diferenta de bani.


4. Daca mi-am dat cu crema pot sta oricat la soare! – FALS


Nu va inchipuiti ca daca v-ati dat cu crema puteti sta o zi intreaga la soare. Sunt zone pe care cu siguranta le-ati omis, dar si zone care au nevoie de o protectie suplimentara. V-ati dat vreodata cu crema pe urechi sau pe ceafa? Sau pe pielea capului, daca suferiti de calvitie? In plus, aplicarea lotiunii se repeta la fiecare doua ore si chiar mai des daca ati intrat in apa sau ati transpirat abundent.


5. Crema de anul trecut e inca buna! – FALS


Din pacate, cremele de protectie solara nu au aceleasi proprietati ca vinul, pentru a deveni mai buna cu fiecare an vechime. Dimpotriva. Chiar daca mai este inca in termenul de garantie, crema si-a pierdut proprietatile. Nu riscati inutil.


6. Crema rezistenta la apa nu necesita reaplicare! – FALS


Daca pe cutia de crema scrie ca e rezistenta la apa, asta nu inseamna ca poti intra in apa de cate ori vrei fara sa te mai dai cu ea. In general, cremele „waterproof” rezista la apa intre 40 [i 80 de minute. Daca stai in apa mai mult timp, este imperioasa aplicarea unui nou strat de protectie.


7. Nu inota dupa ce ai mancat! – PARTIAL ADEVARAT


Dupa ce ai devorat o masa copioasa, asteapta cel putin 30 de minute pana sa te arunci in valurile marii (sau ale piscinei). Sangele se va duce catre stomac pentru a ajuta la digestie si mai putin la muschi. Daca insa ai avut doar o gustare usoara, esti liber sa inoti cat vrei.

Citeste si Sfatul Parintilor

FOTO: Hepta

În articolul

Adevarat sau fals? Sapte mituri despre plaja

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 aprilie 2025. Balanțele au probleme în plan personal. Află ce se întîmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Poliţistul din Băicoi, care şi-a făcut un drugtest de 1 Aprilie şi a ieşit pozitiv, este cercetat. Ce au arătat analizele de sânge
a1.ro
Drama neștiută a lui Andy Van de Gucht din sezonul 15 Chefi la cuțite. Prin ce a trecut cuțitul de aur al lui Chef Richard
HelloTaste.ro
Cremă de banane și avocado. O combinație fină și catifelată
Catine
Queen of Sheba Cake. Prăjitură regală cu ciocolată și migdale
useit.ro
Cercul albastru pe WhatsApp: ce înseamnă și de ce nu poți dezactiva noul simbol
as.ro
Cristi Borcea l-a dat de gol pe milionarul român care şi-a înşelat soţia timp de 16 ani: „Face asta în fiecare zi”
MediCOOL
La ce se folosește uleiul de cocos. Care sunt beneficiile și riscurile consumului pe termen lung
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
DeParinti
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
MediCOOL
Uleiul de rapiță: proprietăți, beneficii și riscuri
HelloTaste
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
close
x