Afla cat de des trebuie sa schimbi produsele cosmetice!

Publicat pe 23.09.2012 la 20:07 Actualizat pe 23.09.2012 la 20:20

Trusele de machiaj pot deveni adevarate cuiburi de microbi. Un studiul realizat la New York pe esantioane de farduri provenite din 20 de magazine de produse cosmetice a scos la iveala faptul ca mostrele din aceste magazine erau schimbate o data pe an! Nu este de mirare ca 20% dintre esantioanele examinate prezentau urme de mucegai.

E. coli in rujuri, mascara, fond de ten

De obicei, bacteria E. coli este asociata cu alimentele. Dar ea se poate dezvolta si in ruj, mascara, eye-liner sau fond de ten. Un ruj contaminat cu E. coli este responsabil de infectii locale, dar si generale precum boala diareica. Iata de ce nu este indicat sa pastram rujul mai mult de un an, chiar daca termenul de valabilitate nu este inca depasit.

In schimb, pentru mascara durata de pastrare trebuie sa fie si mai redusa dupa deschidere: trei-patru luni. In caz contrar, bacteriile se inmultesc si pot cauza de la simple iritatii la infectii dureroase la nivelul ochilor. Eye-linerul trebuie schimbat o data la sase luni.

Fondul de ten poate fi utilizat, in general, cel mult sase luni de la deschidere, dar acest lucru depinde si de compozitia sa. Produsele bio si cele hipoalergenice contin mai putini conservanti, asa ca durata de utilizare nu trebuie sa depaseasca trei luni. De retinut ca fondurile de ten compacte se pastreaza mai bine decat cele lichide! De asemenea, pudrele – atat cele de obraz, cat si cele de pleoape – pot fi folosite intre 12 luni si maximum 2 ani.

Majoritatea produselor de machiaj, mai ales cele de calitate, au inscrisa pe eticheta durata de utilizare dupa deschidere. Aceasta este mentionata sub forma unui mic simbol: 6M (sase luni), 12M (12 luni) etc. Insa daca un produs este pastrat in conditii improprii (de exemplu la o temperatura de peste 29 de grade sau cu capacul desfacut), el nu mai poate fi folosit in conditii de siguranta nici macar in termenul respectiv. In cazul in care un produs cosmetic isi schimba mirosul, aspectul sau devine greu de aplicat, el trebuie inlocuit imediat.

Citeste restul articolului pe Jurnalul National!

În articolul

Afla cat de des trebuie sa schimbi produsele cosmetice!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x