Ai grija de tenul tau pe perioada iernii

Publicat pe 03.01.2011 la 19:24 Actualizat pe 05.01.2011 la 17:33

Temperatura scazuta de afara, aerul uscat si expunerea la vant sunt elemente care iti afecteaza tenul pe perioada iernii, mai ales daca el este unul uscat. Partea buna este ca sunt cativa pasi pe care ii poti urma pentru a preveni deshidratarea si aparitia ridurilor.

Hidratarea

Imediat ce iesi de la dusi si porii sunt deschisi de la caldura este momentul ideal pentru a te da cu crema, pentru ca pielea sa profite la maxim de hidratarea de care are nevoie. Nu stii ce produse sa alegi? Daca ai pielea sensibila, evita cremele care contin parfum sau lanolina, pentru ca ele cauzeaza in general iritatii. Cauta produse ce contin glicerina si acid hialuronic, doua elemente care hidrateaza intens tenul.

Protectia solara

Daca ai de gand sa petreci mult timp in aer liber, foloseste o crema ce are un factor de protectie mai ridicat de 15. Soarele iti poate provoca insolatie si iarna si poate avea efecte nocive asupra pielii tale.

Curatarea

A-ti spala fata este la fel de important ca a o hrani, dar trebuie sa fii sigura ca o faci intr-un mod corect. A o exfolia intr-un mod prea dur poate face pielea sa devina mai uscata, iar unele geluri de curatat sunt prea puternice pentru perioada iernii. Cauta un gel delicat, cu ph neutru si nu folosi apa prea calda sau prea rece la curatare. De asemenea, pentru a o usca, tamponeaza fata usor cu un prosop, dar nu freca sau apasa.

Bea apa

Desi hidratarea obtinuta prin apa nu a fost dovedita ca ar ajuta in mod real la reducerea sau prevenirea ridurilor, in niciun caz nu iti va strica. De altfel, cand bei apa creste fluxul de sange spre fata, ceea ce iti poate imbunatati aspectul tenului.

Citeste si a1.ro

Foto: pixdaus.com

În articolul

Ai grija de tenul tau pe perioada iernii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x