Alege corect lotiunea de corp!

Publicat pe 12.08.2010 la 18:24 Actualizat pe 12.08.2010 la 18:29

Alege corect lotiunea de corp!

Elasticitatea si fermitatea pielii pot fi redate cu ajutorul lotiunilor de corp. "Cu conditia ca lotiunea sa fie corect aleasa", precizeaza Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med. Criteriul principal de care trebuie sa tii cont cand iti alegi lotiunea este tipul de piele.

Fiecare tip de piele are lotiunea lui
Astfel, daca ai pielea grasa, foloseste o crema cu textura usoara, care sa nu aiba in compozitie nici un tip de ulei. Persoanele cu pielea sensibila sunt sfatuite sa aleaga cremele sau lotiunile de corp care contin ingrediente naturale, fara alcool si care au efect calmant si antiiritant pentru piele.

"Lotiunile cu ingrediente naturale sunt indicate tuturor tipurilor de piele pentru ca au o actiune intensa si durabila asupra tesutului. De asemenea, activeaza procesul de regenerare a celulelor si protejeaza echilibrul fiziologic al pielii", completeaza specialistul nostru. Ai pielea uscata? Solutia: Foloseste lotiune de corp cu putere de hidratare maxima.

In cazul in care apar primele semne de imbatranire a pielii, apeleaza la lotiuni ce contin extract de ceai verde, peptide si aminoacizi. Pentru a reduce vergeturile, cele mai indicate sunt lotiunile care au in compozitie unt de shea si uleiuri minerale.

Cititi eticheta si testati produsul
Este foarte important sa citesti cu mare atentie lista ingredientelor! Vei evita astfel posibile alergii si iritatii ale pielii. Pentru o mai mare siguranta, produsul trebuie testat pe o portiune mica de piele si abia apoi, daca nu apare vreo iritatie, poate fi folosit pe intreg corpul. Daca ai respectat aceste reguli, poti trece la aplicarea lotiunii de corp, nu inainte de a te asigura ca este momentul potrivit. Pentru ca lotiunile de corp pot fi aplicate de doua ori pe zi: dimineata, pe pielea curata, si seara, dupa dus.

"Este o greseala sa aplici odata mai multa lotiune, gandindu-te ca astfel pielea ta va fi mai hidratata. Dimpotriva, risti sa inchizi porii, iar pielea nu se va mai oxigena", atrage atentia specialistul nostru.

O lotiune de corp buna trebuie sa asigure si protectie solara. Prin urmare, trebuie sa o alegem pe cea care ne protejeaza pielea de razele ultraviolete (UV). Fara protectia UV, pielea se poate deshidrata, se usca si din acest punct pana la declansarea procesului de imbatranire prematura sau de declansare a cancerul de piele nu mai este decat un pas.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Alege corect lotiunea de corp!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x