Angelina Jolie a luat cea mai grea decizie din viața ei: „Așa, copiii mei nu vor trebui niciodată să spună 'Mama a murit de cancer ovarian'”

Publicat pe 24.03.2015 la 11:50 Actualizat pe 24.03.2015 la 20:22

După dubla mastectomie realizată acum doi ani, Angelina Jolie s-a întors în sala de operație. Dea această dată, pentru a-și extirpa... ovarele și trompelor uterine. Nu, decizia nu a fost luată cu ușurință sau în ciuda sfaturilor medicale!

După dubla mastectomie realizată acum doi ani, Angelina Jolie s-a întors în sala de operație. De această dată, pentru a-și extirpa... ovarele și trompele uterine. Nu, decizia nu a fost luată cu ușurință sau în ciuda sfaturilor medicale!

În eseul scris pentru New York Times, actrița explică cum mutația în gena BRCA1 i-a dat un risc de 50% de cancer ovarian: „Mi-am pierdut mama, bunica și mătușa în fața cancerului”.

Extirparea ovarelor este o operație mai puțin complexă decât mastectomia dar efectele sunt mai severe, de aceea Jolie amâna luarea unei decizii finale. Dar acum două săptămâni, doctorul a anunțat-o că unii indici arată prezența cancerului în etapa de început: „Mi-am sunat soțul în Franța și în câteva ore, a fost lângă mine. Astfel de momente îți dau atâta claritate! Știi exact pentru ce trăiești și ce contează cu adevărat”.

După examinare și ecografie, doctorii i-au spus actriței că nu există nimic alarmant - așadar cancerul nu era avansat. Testul pentru tumoare era negativ - „spre ușurarea mea, încă aveam opțiunea extirpării ovarelor și a trompelor uterine. Am decis să o fac”. Într-adevăr, spune actrița, există alte opțiuni - anticoncepționale sau medicină alternativă - dar în cazul ei, medicii au fost de acord că aceasta era mișcarea corectă. În afara mutației, trei femei din familia ei muriseră în acest fel. Cel mai bine era să se opereze cam cu 10 ani înaintea vârstei la care a apărut cancerul rudelor, adică ACUM.

„Sunt la menopauză acum”, scrie Angelina după finalizarea operației. „Nu o să mai pot avea copii și mă aștept la schimbări fizice. Dar sunt liniștită, nu pentru că sunt puternică ci pentru că asta face parte din viață. Nu ai de ce să te temi. Așa, copiii mei nu vor trebui niciodată să spună 'Mama a murit de cancer ovarian' ”.

În articolul

Angelina Jolie a luat cea mai grea decizie din viața ei: „Așa, copiii mei nu vor trebui niciodată să spună 'Mama a murit de cancer ovarian'”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x