BEST OF... România: Cea mai mare sărbătoare a designului românesc

Publicat pe 16.03.2015 la 17:56 Actualizat pe 16.03.2015 la 18:01

Romanian Design Week reprezintă cea mai mare sărbătoare a designului românesc! Între 15 și 24 mai, organizatorii Romanian Design Week și curatorii săi vor căuta cele mai bune proiecte apărute de la ultima ediție până în momentul de față în domeniile Arhitectură, Design interior & Urbanism; Fashion; Graphic design, Ilustratie & Branding; Lifestyle și Design de produs

Cea de-a treia ediție Romanian Design Week, cea mai mare sărbătoare a designului românesc, va avea loc la București între 15 și 24 mai.
Tema asumată de către organizatorii Romanian Design Week și curatorii săi este de a căuta cele mai bune proiecte apărute de la ultima ediție până în momentul de față în domeniile Arhitectură, Design interior & Urbanism; Fashion; Graphic design, Ilustratie & Branding; Lifestyle și Design de produs.

Ediția 2015 reunește din nou șase reprezentanți ai industriilor creative în board-ul de consultanți care se vor ocupa de selecția lucrărilor din expoziție - Adrian Soare, Arhitect Partener SYAA, Ovidiu Hrin, graphic designer, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Mihai Gurei, Creative Director și Owner Intro și Attila Kim, arhitect.

“Dacă prima ediție Romanian Design Week și-a propus să definească domeniile designului și să arate lucrări și proiecte care demonstrează și surprind cel mai bine trăsăturile acestora, iar la ediția din 2014 am văzut o radiografiere foarte amplă a situației și atmosferei actuale din industriile creative din România, cred că anul acesta ne putem aștepta la o aprofundare și la o sedimentare a discursurilor pe care designul le poate genera. Va fi o ediție care se va focusa pe proiecte recente, relevante și actuale și sunt încântat că voi semna și anul acesta arhitectura expoziției centrale”, a declarat Attila Kim.

Cele două ediții trecute au implicat peste 200 de designeri români și au prezentat peste 500 de lucrări. Gazda expoziției centrale din primul an a fost Palatul Știrbei, iar în cel de-al doilea an Palatul Camerei de Comerț. Pe lângă locația principală, pe parcursul Romanian Design Week au avut loc și evenimente colaterale. Iar dacă în 2013 au existat 38 de locații secundare, în 2014 numărul acestora s-a dublat.

“Am creat Romanian Design Week pentru a veni în sprijinul designului românesc de valoare și de a îl face cunoscut atât pe plan național, cât și internațional. Ne-am dorit să oferim un context care să faciliteze nașterea unui dialog educativ și a unui liant între creativi din diverse industrii conexe designului. Numărul neașteptat de mare al vizitatorilor, pe de-o parte, și, pe de altă parte, numărul mare de participanți care crește de la ediție la ediție ne confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun“, declară Andrei Borțun, CEO The Institute.
_____________________________________________________________________________________


Romanian Design Week este o sărbătoare a designului autohton, iar printre cele mai importante obiective ale acestui eveniment se numără: promovarea designului, interacțiunea dintre specialiștii din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cât mai larg de domeniile pe care își propune să le acopere, dar și generarea contextului necesar dezvoltării acestor discipline în România.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural.

Este primul proiect dedicat în întregime designului românesc, care se adresează atât publicului, cât și profesioniștilor. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul. În 2015, RDW va avea loc în perioada 15-24 mai.

romaniandesignweek.com
facebook.com/romaniandesignweek

În articolul

BEST OF... România: Cea mai mare sărbătoare a designului românesc

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x