Calcaiele uscate - inestetice si dureroase

Publicat pe 25.02.2011 la 09:16

Calcaiele uscate sunt deranjante atat prin senzatia de aspru, cat si prin aspectul lor inestetic. Cand aceasta zona devine prea uscata, pielea se ingroasa, devine tare si crapata.

De multe ori, calcaiele uscate reprezinta mai mult decat o sursa de neplacere sau de jena in cazul in care trebuie sa porti sandale sau sa fii desculta in fata altora, ci pot cauza probleme de sanatate atunci cand pielea devine atat de uscata incat incepe sa sangereze.

Cauze

Principala cauza a acestei probleme este lipsa unei ingrijiri zilnice corespunzatoare. Pielea picioarelor are nevoie sa respire, sa fie hidratata, iar incaltamintea trebuie sa fie una corespunzatoare. Alte cauze pot fi varsta sau anumite boli de piele.

Tratament

Exfolierea este o parte importanta in tratarea calcaielor uscate. Exista multe produse pe piata care te pot ajuta sa inlaturi celulele moarte. Poti de asemenea apela la o piatra ponce pentru curatarea lor, in special dupa ce faci dus sau pur si simplu le tii in apa calda, pentru a le inmuia.

Hidratarea este o alta parte importanta din ingrijirea calcaielor uscate. Cand acestea sunt inca umede dupa ce faci baie, este indicat sa folosesti o lotiune hranitoare sau o crema grasa de doua ori pe zi. In serile mai friguroase este o idee buna sa adormi cu o pereche de sosete in picioare, dupa ce ai aplicat un strat gros de crema, care se va absorbi in piele peste noapte.

Citeste si a1.ro!

Foto: munford-tennessee.olx.com

În articolul

Calcaiele uscate - inestetice si dureroase

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x