Căzile freestanding – ideale pentru o baie cu personalitate

Publicat pe 27.09.2019 la 18:37 Actualizat pe 27.09.2019 la 18:50

De la o încăpere banală, simplă, minimalistă, baia poate fi transformată într-un spațiu elegant, confortabil și extrem de relaxant. Căzile freestanding și-au recăpătat admirația doar în ultimii ani, fiind din ce în ce mai căutate și apreciate.

Știai că orice spațiu amenajat din locuință poate avea propria personalitate? Ei bine, fiecare încăpere poate avea o semnificație aparte dacă este amenajată în funcție de propriile gusturi și dacă se adaugă în decor obiecte speciale cu valoare sentimentală. Iar baia este unul dintre acele spații în care creativitatea se simte ca la ea acasă. De la o încăpere banală, simplă, minimalistă, baia poate fi transformată într-un spațiu elegant, confortabil și extrem de relaxant.

Elementele spectaculoase care se pot monta sau amplasa într-o baie pornesc de la cele mai mici, până la cele mai mari. Mobilierul, obiectele sanitare și cele de decor pot avea diverse forme și mărimi, și pot crea efecte speciale în orice baie, însă, nimic nu poate fi egalat cu o cadă freestanding. Acest tip de cadă nu este unul recent, ci își are originea încă din antichitate. Cu toate acestea, căzile freestanding și-au recăpătat admirația doar în ultimii ani, fiind din ce în ce mai căutate și apreciate. Sunt piese unice care oferă camerei un sentiment de seninătate și nostalgie în același timp, fiind potrivite oricărui stil.

În cazul amenajării băii într-un stil modern sau clasic, se poate alege o cadă freestanding cu montaj direct pe pardoseală, iar în cazul stilurilor retro și vintage alegerea va fi o cadă cu montaj pe picioare. Diversitatea modelelor existente azi pe piață permite amenajarea băii în funcție de dorințele fiecăruia dintre noi. Formele simple sau atipice ale căzilor freestanding generează diversitate pentru decor.

Căzile freestanding pot tranforma baia de zi cu zi într-o încăpere dedicată visării și evadării personale. Combinația dintre formă, dimensiune și utilitate produce un mediu liniștit și armonios, potrivit pentru relaxarea trupului și a minții. Indiferent de zona în care este montată, aceasta va domina vizual în întreaga baie, scopul ei fiind acela de a îmbunătății atât designul total al băii, ca element central de maximă importanță, cât și de a conviețui armonios alături de celelalte obiecte din încăpere.

Regula principală de care trebuie să se țină cont atunci când se dorește montarea unei căzi freestanding se bazează pe dimensiunea băii, acestea fiind ideale pentru băile mari și o alegere nepotrivită pentru cele de dimensiuni reduse, deoarece au nevoie de spațiu pentru a fi scoase în evidență în întregime și de multă lumină în jur. Doar aceste aspecte nu sunt suficiente pentru a crea o baie cu personalitate, de aceea restul obiectelor trebuie să se potrivească perfect după aspectul căzii. Având forme rotunjte, curbate, ideal ar fi ca restul elementelor din încăpere să fie în aceeași formă și să întărească aspectul căzii. Vasul wc cu formă rotunjită, mobilierul curbat în margini, oglinda rotundă sau semirotundă, toate se încadrează perfect alături de acest tip de cadă.

Făcând o trecere în revistă, putem sublinia aspectele prioritare de care trebuie să se țină cont atunci când se optează pentru o cadă de baie freestanding:

Fiecare mic detaliu poate contribui la o atmosferă de vis sau, din contră, poate creea o ambianță nepotrivită. Formele căzii și ale mobilierului, materialele de fabricație, elementele de decor, toate împreună pot face ca baia să fie transformată într-o oază de visare și relaxare.

Propria personalitate poate fi transpusă în baie atunci când o amenajăm și cu inima, creativitatea neavând limite și permițându-ne orice. Noi când ne-am imaginat baia de vis, am sărit cu gândul direct la un spațiu extrem de mare, finisat în culori deschise, unde în mijlocul încăperii se află o cadă freestanding imensă, ovală, montată direct pe pardoseală, fiind evidențiată cu ajutorul luminii naturale care pătrunde printr-o fereastră de dimensiunea unui perete întreg. Pe de o parte a căzii este montat mobilierul compus dintr-un dulap înalt și încăpător, alături de care se află un lavoar pe blat, în formă asemănătoare căzii și o oglindă mare, rotundă. Nu am uitat nici obiectele de decor ... o plantă naturală cu frunze cât mai mari, un corp de iluminat înalt, cu montaj pe pardoseală, și un covor în culorii vii, care oferă spațiului un efect special.

Credem că am demonstrat astfel că totul este posibil și că nu există limite când vine vorba de creativitate. Nu îți rămâne decât să dai frâu liber imaginației și să crezi că baia visurilor tale poate deveni realitate. Neakaisa este un magazin online care dorește să vină în ajutorul tău cu soluțiile cele mai bune. Gama variată de produse îți oferă posibilitatea de a alege exact produsele care ți se potrivesc și se încadrează în bugetul tău.

În articolul

Căzile freestanding – ideale pentru o baie cu personalitate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x