Ce alimentatie adopti ca sa ai un ten perfect

Publicat pe 05.11.2010 la 14:33

Ce alimentatie adopti ca sa ai un ten perfect

Sanatatea si frumusetea tenului tau nu depind numai de cremele pe care le folosesti, ci si de alimentele pe care le consumi. Astfel, legumele si fructele reprezinta sursa naturala cea mai bogata de elemente nutritive pentru mentinerea frumusetii si tineretii pielii.

Vitamina A
Este extrem de importanta pentru sanatatea pielii, mai ales pentru regenerarea celulelor. Daca nu incluzi in alimentatie produse care contin vitamina A, pielea ta va deveni uscata. Iata care sunt sursele naturale de vitamina A: morcovii, cartofii, rosiile, spanacul, ceapa, ardeiul gras, mazarea, usturoiul, sfecla, dovleacul, piersicile, caisele, ananasul, mango, papaya, pepenele rosu, coacazele, carnea, ficatul si laptele.

Vitamina B
Complexul de vitamine B este la fel de important pentru sanatatea pielii tale. Lipsa biotinei, o vitamina a grupei B, poate cauza anumite probleme, cum ar fi dermatita. Cele mai bune surse naturale de biotina sunt reprezentate de soia, ficat, salata verde, rosii, morcovi, ceapa, castraveti, banane, capsuni, orez, cereale, oua, lapte de vaca si lapte de capra.

Vitamina C
Are un efect foarte benefic - ajuta la producerea colagenului, stimuleaza procesul de refacere a celulelor pielii si protejeaza tenul impotriva efectului nociv al razelor solare. Pentru intinerirea tenului este recomandata vitamina C, astfel ca daca vei introduce in alimentatie citrice, kiwi, varza, ardei gras, broccolli, salata, morcovi si patrunjel tenul tau va deveni stralucitor.

Vitamina E
Este considerata o veritabila vitamina a tineretii. Are proprietati antioxidante care protejeaza pielea de actiunea nociva a radicalilor liberi, ultravioletelor si stresului. Totodata, confera pielii elasticitate, previne aparitia ridurilor si intarzie procesul de imbatranire. Vitamina E se regaseste in uleiuri vegetale, seminte, nuci, alune, migdale, cereale si legume verzi.

Somonul
Contine uleiuri care hranesc tenul, de aceea nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra. Somonul este unul dintre sortimentele de peste care incetineste imbatranirea. El contine astaxantin, un carotenoid care imbunatateste elasticitatea pielii, intarziind astfel aparitia ridurilor.

Ceaiul verde
Se afla pe lista produselor care confera frumusete tenului, prin continutul de polifenol, un antioxidant puternic. Incearca sa bei zilnic cate o ceasca de ceai verde pentru a avea un ten stralucitor.
Daca nu este hidratata corespunzator, pielea isi pierde elasticitatea si prospetimea. Apa lupta impotriva celulitei si ajuta la eliminarea toxinelor. Bea zilnic 1,5-2 litri de apa.

Citeste Revista Felicia

În articolul

Ce alimentatie adopti ca sa ai un ten perfect

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x