Ce simti cand te afli fata in fata cu moartea? 15 scriitori si ultimele lor cuvinte

Publicat pe 24.10.2013 la 14:30 Actualizat pe 24.10.2013 la 15:09

Lord Byron / Emily Dickinson

Moartea este singurul lucru pe care nu il putem schimba sau evita. In fata ei, mastile cad iar reactiile omului sunt imposibil de prevazut. Cei mai importanti scriitori si filozofi din lume, cei care au schimbat lumea asa cum o stim, au privit in fata inevitabilul. Ultimele lor cuvinte surprind, intristeaza si impresioneaza.

Voltaire

François-Marie Arouet, filozoful si scriitorul cunoscut ca Voltaire, a murit in prezenta unui preot. Intrebat de acesta daca il reneaga pe diavol, barbatul a raspuns: "Omule bun, acum nu e timpul sa imi fac dusmani".

Goethe

Inainte sa moara, Johann Wolfgang von Goethe discuta cu nora sa despre un fenomen optic. De aceea, ultimele sale cuvinte au fost: "Mai multa lumina!"

Jane Austen

Intrebata ce isi doreste inainte sa moara, Jane Austen a raspuns: "Nu vreau nimic decat moartea”.

Edgar Allan Poe

Moartea lui Edgar Allan Poe ramane un mister. Desi nu se stiu conditiile in care au murit, Poer ar fi spus: "Doamne! Ajuta-mi bietul suflet!"

Anton Chehov

Anton Chehov a “sarbatorit” ultimele sale clipe cu morfina si sampanie: "A trecut multa vreme de cand nu am mai baut sampanie", a spus acesta inainte sa paseasca in lumea mortilor.

Lev Tolstoi

Ultimele cuvinte ale lui Lev Tolstoi au fost: "Iubesc multe lucruri, ii iubesc pe toti oamenii...". Acesta si-a petrecut ultima perioada de viata inconjurat de oameni, abandonandu-si conacul.

Henry David Thoreau,

Henry David Thoreau, filozof american, naturalist, a luptat intreaga viata impotriva conventiilor sociale si ale prejudecatilor oamenilor. Nu este de mirare ca, inainte de a-si da ultima suflare, poetul indragostit de natura a cuvantat: "Elan... Indian".

James Joyce

James Joyce, autorul romanului “Ulise”, a murit in urma unei operatii nereusite, in prezenta sotiei si copilului. Ultimele sale cuvinte au fost: "Chiar nimeni nu intelege?".

Emily Dickinson

Emily Dickinson a fost tinuita la pat timp de sapte luni inainte de a muri. Inainte de amuri, scriitoarea a spus: "Trebuie sa ma duc inauntru; ceata se ridica".

Lordul Byron

Lordul Byron a murit in Grecia, extreme de bolnav. Moartea a fost o binecuvantare pentru el: "Acum, o sa merg la culcare".

Franz Kafka

Franz Kafka a cerut medicului sa ii sfarseasca zilele cu o doza letala de morfina, fiind bonav de tuberculoza: "Omoara-ma! Sau esti un ucigas!".

Elizabeth Barret Browning

Intrebata cum se simte, Elizabeth Barret Browning a raspuns: "Este atat de frumos".

Charlotte Bronte

Charlotte Bronte nu a reusit sa se impace cu gandul mortii, survenita la noua luni dup ace s-a maritat: "O, nu o sa mor, nu-i asa? Nu o sa ne desparta. Am fost atat de fericiti".

Truman Capote

Truman Capote si-a retrait copilaria inainte de a muri: "Sunt eu. Sunt Buddy... mi-e frig". Buddy era porecla sa de cand era copil.

Lewis Carroll

Lewis Carroll, scriitor de carti pentru copii, matematician si fotograf, a infruntat gandul mortii demn: "Ia pernele acelea. Nu o sa mai am nevoie de ele".

În articolul

Ce simti cand te afli fata in fata cu moartea? 15 scriitori si ultimele lor cuvinte

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x