Ce tipuri de carne trebuie să mănânci, ca să eviți îmbolnăvirea de cancer! Cea mai periculoasă carne este....
Publicat pe 19.12.2017 la 12:38 Actualizat pe 19.12.2017 la 12:58
Tu stii ce tip de carne trebuie sa consumi?
Studiile americane arată că mai multe tipuri de cancer sunt asociate cu carnea, în special cancerul de colon, cancerul mamar, tumorile ovariene, cancerul de plămâni şi cel de prostată.
Vinovată de producerea maladiei este o moleculă de zahăr, numită Neu5Gc, care se găseşte în carnea de vită, de porc şi de miel.
Atunci când este ingerată, organismul vede carnea roşie ca fiind o substanţă străină, iar sistemul imunitar răspunde. Reacţia imunitară duce la inflamaţii ale organismului, ceea ce în timp duce la formarea de tumori.
Molecula Neu5Gc este prezentă şi în produse ca laptele integral, unele brânzeturi şi icre, iar organismul ar putea avea un răspuns similar din punct de vedere imunitar, au avertizat cercetătorii.
Molecula Neu5Gc este prezentă în mod natural în organismul tuturor mamiferelor, dar nu şi în cazul oamenilor, ceea ce explică de ce oamenii sunt mai expuşi riscului de a suferi de cancer, în timp ce alte animale carnivore nu prezintă acest risc.
Carnea cu cel mai mic risc al producerii cancerului este cea de pui, rață și pește.
Reptilele au o carne ce nu conține molecula Neu5Gc, cu excepția unei specii de șopârle. Așadar, aveți mare grijă la tipul de carne pe care îl consumați și evitați excesele.