Ce trebuie sa stim despre haute couture

Publicat pe 18.11.2010 la 17:05

Ce trebuie sa stim despre haute couture

In fiecare tara, exista moda frumoasa. Dar in Franta, exista haute couture. Scopul acestui stil continua sa reprezinte subiect de discutii in moda.

Situatia actuala in haute couture nu e cu nimic diferita fata de cum era acum cativa ani. Intr-un fel, exista mai multa speranta acum, fiind preturile stilului pret-a-porter sunt asa de mari.

Chiar si cu euro si cu scaderea dolarului, diferenta intre o rochie haute couture si una de calitate, pret-a-porter, nu este foarte mare.

De ce sa nu cheltuiesti 40.000 $ sau 50.000 $ pe o piesa, in loc de 15.000$ la un magazin local.

Ca sa intri in couture trebuie sa cheltuiesti intre 50.000 si 100.000 de euro.

Multe case spun ca au avut profit mare, cum este cazul Dior. Scopul stilului couture nu este sa faca profit. Azi, haute couture trebuie folosit pentru promovarea marcii, ca atunci cand te duci la opera. O asculti o data pe cantareata si, a doua zi, daca iei un CD cu aceeasi cantareata nu mai este la fel.

"Haute couture este o inspiratie pentru casa. Avem o structura piramidala, cu o tehnica ce ne inspira si pentru pret-a-porter si pentru colectiile de copii si pentru accesorii si genti. Stilul haute couture traieste", a spus John Galliano pentru emisiunea V

Azi, cu exceptia catorva evenimente, printre care si nuntile, nicio femeie nu asteapta 3 luni sa i se livreze o rochie. Vrem totul cat mai curand posibil.

"Nu s-a terminat cu stilul couture. Acesta abia ia amploare, se relanseaza. Femeile vor sa fie tot mai speciale si sa aiba exclusivitate", designerul casei Givenchy, Riccardo Tisci.

Problema nu este lipsa clientilor, ci cea a desgnerilor care sa aiba tehnica necesara pentru couture. Valentino si Lagerfeld au rezistat atat de mult pentru ca au tehnica. cand se vor retrage acesti oameni, se vor duce cu ei multe cunostinte despre moda.

Foto: pretacoture.com

În articolul

Ce trebuie sa stim despre haute couture

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x