De la dependența de cumpărături și dorința de moarte, la o viață de mici bucurii - povestea unei femei văduvite la 11 septembrie

Publicat pe 03.09.2014 la 09:59 Actualizat pe 03.09.2014 la 11:28

Pe 11 septembrie 2001, americanii au trecut prin cel mai greu moment din viața lor. Fără să înțeleagă cum și de ce, fără să aibă vreo vină, au privit neputincioși cum persoanele dragi au fost ucise în prăbușirea Turnurilor Gemene. Kathy a devenit în acea zi văduvă. Ultimele cuvinte ale soțului ei trebuiau să-i dea putere pentru a crește singură cei trei copii

Pe 11 septembrie 2001, americanii au trecut prin cel mai greu moment din viața lor. Fără să înțeleagă cum și de ce, fără să aibă vreo vină, au privit neputincioși cum persoanele dragi au fost ucise în prăbușirea Turnurilor Gemene. Kathy a devenit în acea zi văduvă. Ultimele cuvinte ale soțului ei trebuiau să-i dea putere pentru a crește singură cei trei copii.

Moartea lui a dărâmat-o complet. Înnecată în durere, Kathy a primit o singură consolare - 4.2 milioane de dolari de la Fondul guvernamental de Compensație a Victimelor și aproape 300.000 de dolari din donații. În fața acestei averi, Kathy a reacționat așa cum nu și-ar fi imaginat mulți - a mers la cumpărături.

Femeia a cheltuit sute de mii de dolari pe pantofi de designer, rochii și genți scumpe, renovarea bucătăriei, schimbarea mobilei în casă și chiar le-a dăruit prietenelor operații estetice, liftinguri și injecții cu botox.

„După ce mi-am pierdut soțul, nu am mai avut control asupra mea”, spunea Kathy în emisiunea lui Oprah din 2005. „Shopping-ul umplea un gol”.

Dependența ei de cumpărături a ieșit la iveală în acel moment crucial din 2005. Atunci, Kathy a înțeles că hainele, accesoriile și tratamentele de înfrumusețare nu aveau să-i aducă liniște sufletească. A vândut casa din New York și s-a mutat într-un apartament din Florida.

„Nu mai puteam să stau în casa din Long Island. Era prea mare, prea multe amintiri... Trebuia să încep o viață nouă”, explica văduva. A dat hainele asociațiilor caritabile și a renunțat la cheltuieli inutile. În 2008, însă, copiii s-au dus la colegiu, iar Kathy a rămas singură din nou. Simțea că-și împlinise menirea și că nu mai are rost pe lume. A încercat să-și ia viața.

Tot copiii au scos-o din depresia în care se afla. Iubirea lor a făcut-o să regrete gestul necugetat. Astăzi, merge la terapie, ia medicamente și crede că viața poate fi OK din nou.

În articolul

De la dependența de cumpărături și dorința de moarte, la o viață de mici bucurii - povestea unei femei văduvite la 11 septembrie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x