Cele 7 legume care au grijă de frumusețea ta

Publicat pe 22.04.2014 la 12:42 Actualizat pe 22.04.2014 la 13:46

Este știut faptul că frumusețea vine din interior. Un zâmbet cald și o atitudine pozitivă te pot face o persoană extrem de atrăgătoare și plăcută celor din jur. Totodată, modul în care arăți este strâns legat de starea ta de sănătate, de vitaminele si mineralele pe care le primește corpul tău. Află care sunt legumele care te pot ajuta să arăți superb!

Este știut faptul că frumusețea vine din interior. Un zâmbet cald și o atitudine pozitivă te pot face o persoană extrem de atrăgătoare și plăcută celor din jur. Totodată, modul în care arăți este strâns legat de starea ta de sănătate, de vitaminele si mineralele pe care le primește corpul tău. Află care sunt legumele care te pot ajuta să arăți superb!

1. Spanacul

Spanacul este bogat în substațe esențiale care îți fac ochii mai luminoși și te fac să arăți mai tânăr. Nai mult, el este bogat în fier, un mineral extrem de important ce te ajută să ai un ten curat și sănătos. Adaugă spanac proaspăt în salată sau folosește-l în diverse mâncăruri. Încearcă să nu-l fierbi prea mult pentru a te bucura de toate proprietățile sale. Poți să îl prepari și sub formă de smoothie cu broccoli și castravete.

2. Varza roșie

În afară de culoarea frumoasă a verzei roșii ce dă un asoect plăcut mâncărurilor tale, ea conține minerale esențiale care te ajută să îți menții frumusețea în interiorul și exteriorul corpului. Conținutul ridicat de iod și sulf ajută la curățarea intestinelor, lucru ce se va vedea prin faptul că vei avea un ten frumos și radiant. Nu te poți aștepta să arăți bine când corpul este plin de toxine și cel mai bine este să consumi alimente care ajută la eliminarea lor. Adaugă varza roșie la hamburgeri, senvișuri și salate. Ea este foarte benefică și gătită.

3. Sfecla roșie

Cunoscute pentru culoarea lor purpurie ce poate păta pielea, sfecla rosie este o legumă extrem de sănătoasă ce ar trebui să se găsească destul de des în meniul familiei tale. Este și o legumă ce te ajută să ai un ten lipsit de coșuri și pete, care hidratează pielea și amână apariția ridurilor. Mai mult, sfecla ajută la arderea grăsimilor și te ajută să slăbești.

4. Vinetele

Aceste legume sunt cu totul speciale. Substanța care le dă culoarea frumoasă mov este de fapt un aget special anti-îmbătrânire. Tot această substanță este benefică în prevenirea răspqndirii celulelor canceroase. Nasunina este extrem de benefică și pentru funxțiile cognitive și te protejează de Alzheimer.

5. Busuiocul

Aromat și frumos mirositor, busuiocul este un ingredient de bază al bucătăriei asiatice. Pentru că această plantă este bogată în anti-oxidanți, este benefică sănătății întregului corp și te ajută să ai un ten frumos. El este eficient în prevenirea răspândirii cancerului cervical și chiar la tratarea lui.

6. Varza de Bruxelles

Această legumă este bogată în compuși sulfurici ce împiedică dezvoltarea tumorilor. Ea te protejeaza de infecții, inflamații și reumatită.

7. Ardeii roșii

Ardeiul roșu este o sursă excelentă de vitamina C, esențială pentru dezvoltarea celulelor albe care limitează numărul bacteriilor din corp. Ajută la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea apariției ridurilor.

Foto: hepta.ro


În articolul

Cele 7 legume care au grijă de frumusețea ta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x