Credeai că știi să folosești cosmeticele? Iată ordinea corectă în care ar trebui să le aplici

Publicat pe 22.12.2013 la 14:25 Actualizat pe 22.12.2013 la 15:23

Un ten frumos și luminos se întreține cu multă grijă, dar pentru ca totul să fie realizat ca la carte, trebuie să cunoști măcar regulile de bază. Multe dintre noi avem o problemă cu ordinea în care trebuie să aplicăm produsele de frumusețe, lucru extrem de important pentru a ajunge la rezultate uimitoare cât ai spune "pește".

Iată câțiva pași de bază care trebuie respectați atunci când vrei să arăți excepțional.

1. Demachiantul

Cu acest produs se începe orice program de îngrijire, deoarece cu­rățarea regulată a pielii este cel mai eficient truc antiaging. Ideal ar fi ca acest lucru să se repete atât la începutul zilei, cât și la finalul ei.

2. Loțiunea tonică

Acest produs minune vă va tonifia tenul deoarece purifică porii și restabilește pH-ul pielii. Loțiunea aduce cu sine și un plus de îngrijire prin conținutul de elemente active, asemenea aloei vera sau acidului hialuronic.

Pentru pielea sensibilă este ideală o loțiune calmantă, pentru tenul uscat loțiunea ar trebui să fie hidratantă și varianta matifiantă pentru cel gras. Varianta cu alcool nu sunt o alegere înțeleaptă pentru că acestea usucă foarte mult tenul.

3. Crema anti-îmbătrânire

Este minunată pentru prevenirea ridurilor însă nu vă așteptați la surprize în ceea ce privește tratarea lor. Aceasta trebuie folosită încă de la primele semne ale trecerii timpului, care încep să apară pe chipul tău.

4. Crema de ochi

Se spune că "ochii sunt oglinda sufletului", iar pielea din jurul lor are și ea nevoie de hidratare și întreținere specială pentru a nu cadea pe "mâna" ridurilor. Av\nd un pH identic cu cel al lacrimilor, crema pentru zona ochilor este indicată încă de la vârsta de 20 de ani, când primele semne ale îmbătrânirii încep să apară.

5. Loțiunea exfoliantă

Exfolierea se face întotdeauna după cu­rățare, dar înainte de tonifiere, de preferință seara. Tenul normal are nevoie de un gomaj săptămânal, iar cel mixt și gras de două ori pe săptămână. Iar pielea sensibilă se exfoliază o dată la zece zile cu un peeling enzimatic. Chiar dacă îți realizezi go­majul acasă, este foarte important să aștepți să treacă mai mult de 24 de ore până să folosești produse îmbogățite cu retinol, acid salicilic sau fenolic, pentru că riști să îți iriți grav pielea. Si trebuie să res­pecți cu strictețe indicațiile de fo­lo­sire oferite de producător.

6. Măștile

Masca se aplică după demachiere și înainte de loțiunea tonică. Măștile se aleg în funcție de nevoile te­nului, pentru că pot fi nutritive, hidratan­te, pentru luminozitate, de oxigenare, de depigmentare, antiaging etc. Ideal ar fi să o aplici în strat generos (pentru ca pielea să își extragă câtă are nevoie) după gomaj, când celulele moarte sunt îndepărtate și masca poate pătrunde mai profund în epidermă.

7. Crema cu protecție UV

Aceasta se aplică peste crema obișnuită sau serum, dar înainte de machiaj. Iar dacă tenul tău are probleme de pigmentare trebuie să folosești creme cu factor de protecție 50.

8. Autobronzantul

Autobronzantul se aplică pe față după gomaj și hidratare (se folosește cremă, nu serumuri, pentru că acestea formează o peliculă care se exfoliază și lasă urme inestetice). La zece minute de la aplicarea lui, poți să te apuci de machiaj.

9. Apa termală

Apa termală are o concentrație mare de minerale și astfel calmează pielea sensibilă. Vara poate fi pulverizată si peste crema sau machiaj pentru ca ofera o senzatie de reimpros­pa­ta­re. Dar in pofida miturilor, nu se foloseste in avion sau linga o sursa de aer cald deoarece usuca pielea.

10. Hidratantul de buze

Se folosește întotdeauna înainte de ruj și este ideal unul clasic, pe bază de vitamine sau chiar o cremă anti îmbătrânire, conferind buzelor o mai mare densitate.

11. Baza de machiaj

Nu este un pas obligatoriu, dar reduce aspectul porilor dilatați și uniformizează aspectul pielii, fiind ideală pentru tenurile mature. O poți folosi și mai devreme dacă vrei ca machiajul să se păstreze intact o noapte întreagă.

12. Fondul de ten

De obicei, fondul de ten se aplica la citeva minute dupa pri­mer sau crema hidratanta, insa exista si exceptii.

13. Fardul de obraz

Fardul de obraz poate fi aplicat după fondul de ten sau după pudră. Dacă observi că ai exagerat cu intensitatea culorii din obraji, o poți domoli cu un strat fin de pudră pulbere.

14. Fardul de pleoape

Dacă intenționezi să folosești mascara, far­­­dul de pleoape se ­ a­p­li­că înainte, pen­tru că este aproape ­ im­po­sibil sa iți fardezi ochii fără să cadă pigmentul și pe gene. Este ideal să folosești înainte un strat de anticearcăn, fond de ten sau bază de machiaj aplicat în prealabil pe pleoape.

15. Pudra

Rolul său este să fixeze machiajul și se aplică întotdeauna peste fond de ten și anticearcăn. Dar înainte de mascara, creion de sprâncene sau ruj, pentru că aceste produse sunt me­ni­te să contureze trăsăturile feței și nu trebuie să arate deloc pud­rate.

16. Rimelul

Mascara se folosește după fardul de pleoape, dar înainte de lipirea genelor false. Există însă păreri care spun că totuși mascara aplicată pe genele false nu arată deloc natural.

17. Rujul

Rujul este acel ultim detaliu care ne definește machiajul. Indife­rent că folosești o nuanță în­chisă și cremoasă sau un gloss, aplică-l cu o pensulă pentru mai multă precizie.

Foto: Hepta

În articolul

Credeai că știi să folosești cosmeticele? Iată ordinea corectă în care ar trebui să le aplici

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x