Criosauna: frumusete la -180 grade Celsius

Publicat pe 24.08.2011 la 11:55 Actualizat pe 24.08.2011 la 11:58

Cu siguranta ai incercat macar odata o sedinta de sauna. Elimina toxinele, imbunatateste aspectul pielii si ajuta la slabit. Ei bine, ce zici de un nou tip de sauna, in care temperaturile ajung pana la -180oCelsius?

Terapia prin frig, asa cum este cunoscuta popular, stimuleaza sistemul imunitar si pe cel endocrin, oferind organismului echilibrul hormonal de care are nevoie. In plus, creste capacitatea de efort fizic si intelectual, ajuta la scaderea in greutate, reintinereste pielea si diminueaza consecintele stresului zilnic. Criosauna, spune fizioterapeutul Ioana Dascalu, are aplicatii multiple de la estetica si wellness (se ard pana la 1.000 kcal pe procedura) pana la medicina sportiva (reglarea tonusului muscular) si nu numai.

Cum decurge o sedinta?

Persoana intra in cabina in lenjerie intima, avand picioarele protejate de sosete din lana. Pentru a evita hipotermia mainilor, acestea trebuie tinute pe marginea superioara a cabinei. Temperatura scade la -140oC/-1800C in 30 de secunde, apoi nivelul temperaturii ramane constant. Durata unei proceduri este de 60-80 de secunde, putand fi crescuta pe parcursul sedintelor.


Senzatia perceputa este una suportabila, fiind mai putin neplacuta decat scaldatul in apa rece, si nu este o procedura toxica sau periculoasa.


Beneficii


- rezultatele incep sa apara inca de la prima sedinta;
- intregul organism este revigorat, plin de energie;
- se instaleaza o stare generala de bine;
- dupa primele cinci-sase proceduri pielea devine elastica, ferma si catifelata, ridurile incep sa se retraga, iar petele pigmentare sunt estompate;
- o cura de 15-30 de sedinte in criosauna determina regenerarea organismului din interior, reintinerind pielea si reducand radical depozitele celulitice de pe intreaga suprafata a corpului.


Efectele terapeutice ale frigului


Tratarea durerilor folosind diverse metode bazate pe frig precum comprese reci, gheata, dusuri si bai reci a devenit deja o obisnuinta. Prin urmare, multitudinea de beneficii pe care le ofera criosauna nu ar trebui sa ne surprinda. Scaderea brusca a temperaturii, in timpul unei astfel de proceduri, stimuleaza sistemul imunitar, care determina o serie de procese regenerative in corp. Practicata in cabinele criosaunelor, terapia activeaza toate resursele fiziologice ale organismului declansand regenerarea acestuia din interior, pe cale naturala.

Citeste si Revista Felicia

În articolul

Criosauna: frumusete la -180 grade Celsius

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x