Cum alegi creionul dermatograf potrivit

Publicat pe 18.12.2010 la 22:20 Actualizat pe 18.12.2010 la 22:41

Machiajul subliniat cu ajutorul creionului dermatograf face privirea exotica si atragatoare. Cu o singura conditie: sa il alegeti pe cel potrivit si sa il folositi corect, precizeaza Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med.

Cititi cu atentie eticheta!

Specialistul nostru atrage atentia ca primul pas atunci cand alegem un creion dermatograf este sa citim cu atentie eticheta. „Alegerea unui creion dermatograf scump doar pentru ca acesta va fi folosit o perioada lunga este o greseala frecventa", spune doctor Viviana Iordache.

Este o greseala, deoarece un creion dermatograf trebuie schimbat destul de des, pentru a evita iritatiile, ochii rosii, mancarimile sau conjunctivita. In principiu, un creion dermatograf are garantie intre sase luni si un an.

Ocazional, nu in permanenta!

Aplicarea creionului dermatograf este una dificila, pentru ca pielea din jurul ochilor este mult mai sensibila decat restul pielii de pe fata. Pentru a evita formarea ridurilor din jurul ochilor, nu folositi creionul dermatograf zilnic.

Pentru un machiaj corect, aplicati dermatograful de la un capat la celalalt al ochiului. De asemenea, creionul dermatograf poate fi folosit si pentru conturarea buzelor, dar si pentru accentuarea culorii si a densitatii sprancenelor. Atentie! Daca este folosit cu acest scop, creionul dermatograf trebuie sa aiba o culoare naturala, apropiata de cea a buzelor sau a sprancenelor, in functie de zona pentru care este folosit.

Dezavantaje

In ciuda avantajului estetic evident, creionul dermatograf are si un mare dezavantaj. Daca este folosit necores­punzator (neascutit suficient), poate avea repercusiuni asupra corneei. De asemenea, creionul dermatograf se indeparteaza cu greutate, ceea ce inseamna ca tenul va fi agresat printr-o metoda abuziva de demachiere.

In functie de culoarea parului

Criteriul de care se va tine seama in alegerea creionului dermatograf este culoarea parului. Astfel, daca ai parul blond inchis, alege un creion dermatograf albastru sau gri. Persoanele cu parul blond-cenusiu pot alege creioanele de culoare albastru, gri sau verde deschis.

Daca parul este blond inchis, se va opta pentru un creion maro sau maro inchis. Persoanele satene ar trebui sa aleaga un creion dermatograf albastru sau negru; cele brunete, negru, gri, maro sau verde inchis; roscatele, maro sau verde.

Citeste si Jurnalul National

În articolul

Cum alegi creionul dermatograf potrivit

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x