Cum îți personalizezi casa: 5 idei originale pentru decorarea locuinței

Publicat pe 24.06.2016 la 16:25 Actualizat pe 24.06.2016 la 16:32

O casă trebuie, în primul rând, să reflecte personalitatea și gusturile proprietarului său, dar de multe ori ne lovim de aceleași stiluri prin magazine și trebuie să ne orientăm după tendințele în materie de design, în defavoarea propriilor noastre preferințe.

O casă trebuie, în primul rând, să reflecte personalitatea și gusturile proprietarului său, dar de multe ori ne lovim de aceleași stiluri prin magazine și trebuie să ne orientăm după tendințele în materie de design, în defavoarea propriilor noastre preferințe.

Însă, dacă îți dorești cu adevărat o locuință originală, creativă, pe care să îți pui amprenta, există soluții pentru a o personaliza după bunul plac, fără să fii constrânsă de mobilierul și decorațiunile disponibile în magazinele de profil.

1. Joacă-te cu tonurile și nuanțele

Îți plac culorile tari sau preferi mai degrabă nuanțele pale? Sau poate adori negrul și simți că te reprezintă cel mai bine. Cu toții avem o culoare preferată, care se regăsește în garderobă, în colecția de pantofi și genți și cu care toți prietenii s-au obișnuit să ne asocieze. O poți folosi cu încredere și în locuința ta. Dacă îți place roșul aprins, nu e nevoie să văruiești toată casa așa, dar un perete-accent în această culoare poate aduce un element proaspăt și cool în apartament, mai ales dacă îl pui în valoare cu o decorațiune art-deco de culoare neutră.

2. Alege piese unice de mobilier


Dacă ai mers în două sau trei magazine cu mobilă, ai văzut cam tot ce era de văzut. De multe ori, găsirea mobilierului perfect poate dură săptămâni sau chiar luni de zile, până dai peste ceva care îți place. O soluție mai simplă este să îți faci mobila pe comandă. Așa o să fii sigură că nu vei mai vedea aceeași canapea și în apartamentele prietenilor tăi și vei putea să îți alegi culorile și materialele care simți că te reprezintă cel mai bine. Aici am găsit o multitudine de modele de calitate pe care le poți personaliza după bunul plac și pe dimensiunile apartamentului tău.

3. Transformă-ți hobby-ul în decorațiune de interior


Indiferent că îți place să desenezi sau să pictezi, să asculți muzică sau să colecționezi magneți de frigider, orice pasiune poate fi transformată cu ușurință într-o decorațiune originală. Nu-ți fie teamă să-ți agăți pe pereți propriile opere de artă! O ramă deosebită sau un panou pe care să prinzi cu bolduri colorate desenele de care ești mândră poate crea un punct de interes în livingul casei, de exemplu. Sau poate ai o colecție impresionantă de vinyluri pe care cu siguranță toți oaspeții tăi se vor opri să o inspecteze, dacă o ții la loc de cinste, alături de un patefon recondiționat.

4. Recreează hartă locurilor prin care ai călătorit

Amintirile din vacanțe sunt unele dintre cele mai frumoase și sigur îți face mare plăcere să te uiți la poze sau la chilipirurile pe care le-ai cumpărat de prin bazaruri. Poți organiza un colțisor în care să ții toate aceste amintiri și pe care să îl îmbogățești anual cu noi obiecte dragi.

5. Organizează-ți un colț verde

Plantele arată minunat în orice casă, împrospătează aerul și îl oxigenează, așa că ele nu ar trebui să lipsească din nicio locuință. Dacă nu ai timp să te ocupi de ele, poți alege plante ușor de întreținut, precum pana cocoșului, crăciunelul, violete africane, crinul păcii sau eternul ficus.

Orice idee pe care o ai poate fi pusă în practică, dacă te înarmezi cu răbdare. Poate că este mai simplu să decorezi locuință în stilul clasic, dar satisfacția va fi mai mare dacă îți faci timp să o personalizezi astfel încât să fie o extensie a propriei tale personalități. Iar originalitatea îți va fi apreciată de toți cei care îți vor trece pragul.

Sursă foto: Shutterstock

În articolul

Cum îți personalizezi casa: 5 idei originale pentru decorarea locuinței

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x