Cum menții un stil de viață sănătos: 4 sfaturi de pus în practică

Publicat pe 27.05.2020 la 10:07 Actualizat pe 27.05.2020 la 10:13

Atunci când vine vorba despre un stil de viață sănătos și nutriție, există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a te simți bine și, mai mult decât atât, pentru a preveni anumite probleme de sănătate. Și, cu toate că fiecare dintre noi își dorește să se simtă bine, poate fi complicat să știi ce reguli să urmezi și ce schimbări poți face.

Atunci când vine vorba despre un stil de viață sănătos și nutriție, există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a te simți bine și, mai mult decât atât, pentru a preveni anumite probleme de sănătate. Și, cu toate că fiecare dintre noi își dorește să se simtă bine, poate fi complicat să știi ce reguli să urmezi și ce schimbări poți face.

Iată, așadar, încotro să te îndrepți pentru a reuși să menții un stil de viață sănătos:

1. Planifică în mod corect mesele zilnice

De cele mai multe ori, atunci când planificăm mesele zilnice, tindem să umplem farfuria cu cantități greșite din fiecare ingredient. Pentru a varia corect, e necesar ca cel puțin jumătate din farfurie să conțină legume, iar cealaltă jumătate să conțină proteine. Încearcă să limitezi consumul produselor care conțin carbohidrați simpli (paine albă, produse de patiserie, zahăr, prăjituri). Optează pentru legume precum broccoli, morcovi, fasole care aduc aport caloric din categoria carbohidraților complecși. Cerealele integrale și orezul brun pot fi alte opțiuni sănătoase pentru mesele zilnice.

În acest fel, ai siguranța că ai consumat doza zilnică recomandată de legume. În plus, acestea îți asigură necesarul de fibre și te ajută să te menții hidratat, datorită conținutului de apă. De asemenea, respectă cele trei mese zilnice și, eventual, poți lua gustări între ele, însă evită să consumi zahăr sau alimente procesate.

2. Mergi regulat la medic

Multe probleme de sănătate pot să apară fără să îți dai seama. Din acest motiv, e necesar să mergi în mod regulat la medic, pentru a preveni și pentru a te asigura că ai o condiție fizică bună și că nu există riscul de apariție a vreunei boli.

În cazul în care nu poți să te deplasezi la medic și, în același timp, ai nevoie de un sfat rapid, poți apela oricând la consultatii medicale online, direct de acasă. Ai posibilitatea de a discuta cu un medic de specialitate despre orice probleme și simptome care te deranjează, fără să fie nevoie să mergi la clinică.

3. Hidratează-te

Chiar dacă auzi constant că trebuie să bei cel puțin doi litri de apă pe zi, uneori poate părea dificil să ții pasul cu cantitatea de apă pe care o consumi. Totuși, pentru a-ți ajuta organismul să funcționeze în mod optim, încearcă măcar să bei apă în momentele potrivite.

De exemplu, este indicat să bei întotdeauna apă cu cel puțin 30 de minute înainte de fiecare masă. Acest obicei simplu te poate ajuta să controlezi mai ușor greutatea, așa cum evidențiază studiile. Pentru a începe ziua cu bine, bea un pahar când te trezești, înainte de micul dejun. Te va ajuta să te hidratezi, dar și să previi apariția pietrelor la rinichi sau infecțiile vezicii urinare.

4. Fă mișcare în ritmul tău

Nu este neapărat nevoie să mergi la sală pentru a face mișcare și nici nu e absolut necesar să îți obosești organismul cu exerciții dificile pentru a simți că faci sport. Dimpotrivă, este indicat să găsești propriul echilibru și ritmul care ți se potrivește.

Poți opta pentru o sesiune de jogging de dimineață sau chiar pentru câteva exerciții cardio, care sunt de ajutor nu doar pentru sănătatea ta fizică, ci și pentru starea ta de bine. La fel de utile pot fi și câteva minute de dans prin casă, în timp ce pregătești cina sau faci curățenie.

În concluzie, există câțiva pași simpli care te pot ajuta să ai grijă de sănătatea ta și, cel mai important, să previi anumite probleme de sănătate. Alimentația corectă, mișcarea fizică și controalele medicale sunt utile pentru a-ți păstra starea de bine în fiecare zi.

Sursă foto: Shutterstock

În articolul

Cum menții un stil de viață sănătos: 4 sfaturi de pus în practică

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x