Cum ne machiem de Revelion?

Publicat pe 30.12.2010 la 12:31 Actualizat pe 30.12.2010 la 12:34

Ca in fiecare iarna, si la finele lui 2010 machiajul trebuie sa se adapteze conditiilor specifice: lumina exterioara devine mai slab si mai rece, ceea ce permite folosirea pe pleoape a culorilor reci cu tenta albastra (alb, bleu me­talic, albastru aprins, violet, argintiu, grena), spune specialistul in machiaj de la Make Up Forever, Ruxandra Dobrescu.

De asemenea, cu exceptia momentelor cand faci sport in aer liber, pe timp de iarna machiajul poate fi mai opac si mai gras, camufland mai bine imperfectiunile si protejand in acest fel tenul. Machiajul pleoapelor poate fi oricat de precis doresti, tinand cont de faptul ca aspectul sofisticat se incadreaza foarte bine in vestimentatia iernii. Important e ca iarna, mai ales daca petreci timp in aer liber, sa te demachiezi cu un demachiant mai bland, lapte sau crema demachianta, iar hidratarea va trebui facuta cu o crema mai onctuoasa.

Pentru buze alege un balsam special (de exemplu Moisturizing Lip Balm de la Make Up For Ever) si nu unul obisnuit; majoritatea rujurilor nu se aplica bine peste balsamul de buze recomandat iarna, care contine de obicei multe ceruri si hidrocarburi (petrolatum).

Bineinteles, trebuie folosit un fond de ten fluid sau cremos ce trebuie fixat cu orice altceva in afara de pudra pe baza de talc. Fardul de obraz poate fi o tusa de roz aplicat doar pe umerii obrajilor, pentru un look tineresc, sau o umbra bej-mat aplicata sub pometi, in lungul acestora, pentru un look sofisticat. E indicata folosirea rozurilor de acadea, respectiv bejuri calde, nu foarte inchise.

Pe pleoape poti folosi un singur fard intr-o nuanta la moda, aplicat de la baza genelor superioare estompat catre sprancene si putin pe linia genelor inferioare, sau o linie de tus de culoare inchisa doar pe pleoapa superioara peste nuanta naturala a pielii sau peste un fard pastelat transparent (alb, argintiu). In ambele cazuri, machiajul trebuie completat cu unul sau doua straturi de mascara.

Si pentru ca se apropie cu pasi repezi petrecerea de Revelion, make-up artistul Ruxandra Dobrescu va ofera cateva sfaturi pentru aceasta ocazie festiva. Astfel, trebuie evitat aspectul sidefat, lucios al tenului. Iarna tenul arata mult mai bine cu un finis mat, deoarece lumina rece, cu tenta albastrie accentueaza in mod exagerat orice sclipire de sidef. Culorile acestei ierni ofera o paleta larga de variante: pe pleoape se pot folosi culori de pamant - brun, auriu, bej sau combinate cu complementare reci - cenusiu, albastru. Tot pe pleoape se pot folosi nuante extrem de inchise (pana la negru) de verde, indigo sau cenusiu - aplicate in degrade sau pur si simplu tapotate cu degetele.

Pentru machiajul buzelor apar in tendinte nuantele de bej neutru sau colorat (bej-piersica, brun etc.) Rujul rosu nu iese din tendinte, dar devine mat, aplicat precis si intens pigmentat, cum este rujul din colectia Moulin Rouge de la Make Up For Ever. Sunt in tendinte si nuantele gotice de rosu violet, cyclamen, vinetiu si chiar negru inspirate din succesul seriei „Twilight", asa cum recomanda, de exemplu, prezentarile Missoni.

Foto: aquapalace.cz

În articolul

Cum ne machiem de Revelion?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 12 mai 2024. Berbecii au conflicte în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă fenomenul
a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni
HelloTaste.ro
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Catine
Zodii care au secrete în relația de cuplu. Nativii care nu sunt sinceri în profunzime cu partenerii lor
useit.ro
Parola 12345 a fost interzisă în această țară. De ce nu va mai putea fi folosită pe dispozitive
as.ro
Ion Ţiriac a trecut fără ezitare peste cuvântul fiicei sale şi nu i-a îndeplinit dorinţa: „Nu am mai putut. Gata, îmi ajunge”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale sucului de cireșe. Ce efecte produce în organism
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
Cum să-i vorbești copilului despre substanțele interzise
MediCOOL
Alimente bogate în bor. Ce rol are acest mineral în organism
HelloTaste
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
x