Cum obtii iluzia unor ochi mai mari, cu ajutorul machiajului

Publicat pe 16.08.2012 la 17:58 Actualizat pe 17.08.2012 la 14:26

Unul dintre lucrurile cele mai ravnite de o femeie este iluzia unor ochi mai mari, luminosi, seducatori, fara ajutorul genelor false si a straturilor repetate de mascara. Un astfel de look natural se poate obtine in cativa pasi, prin crearea de umbre si lumini cu ajutorul fardurilor de pleoape.

1. Aplica baza de machiaj

Incepe cu pleoapele. Inainte de a aplica fardul, intinde o baza de machiaj cu textura lipicioasa, care sa tina culoarea la un loc. Daca simti pielea pleoapelor uscata, foloseste un concealer sau daca este umeda, ai nevoie de o baza pudrata care sa preia din umezeala.

2. Da profunzime privirii cu un creion dermatograf

Cand vrei sa conferi luminozitate privirii, trebuie sa folosesti un creion dermatograf inchis la culoare – bleumarin, gri petrol, maro sau negru – pentru contrast cu albul ochilor si culoarea irisului. Fata de tus, creionul poate fi intins usor pe pleoapa si nu iti va distruge machiajul daca se cojeste .

3. Estompeaza linia trasata de creionul dermatograf

Odata ce ai trasat linia cu creion dermatograf, ai nevoie de o mica pensula ca sa dai un aspect difuz look-ului. Poti finisa totul cu varful unui betisor corectorcare te ajuta sa intinzi linia la coltul exterior al ochiului, intr-o codita ascendenta.

4. Efectul smokey-eyes

Acum poti sa creezi umbre. Alege un creion mai deschis la culoare cu o nuanta decat cel folosit pentru baza pleoapelor si contureaza pliul pleoapei. Incepand de sub spranceana, intinde culoarea in „V” pana la colturile exterioare. Repeta procesul de data aceasta cu un tus si un fard de pleoape in culori similare creionului folosit. Suprapunerea texturilor te va ajuta sa iti mentii machiajul pe durata intregii zile. Poti „exagera” un pic machiajul, daca accentuezi culoarea cu inca un strat de pigment pana sub spranceana si spre sfarsitul ei.

5. Profita de putina stralucire

Foloseste un fard stralucitor in coltul intern al ochiului, pana spre mijlocul pleoapei, pentru mai multa luminozitate. Atentie! Fardul stralucitor nu trebuie sa se suprapuna celui inchis, aplicat mai devreme.

6. Nu uita de pleoapa inferioara

Desi unora nu le place sa contureze si pleoapa inferioara cu creion, make-up artistii recomanda sa incerci o linie trasata estompat de la mijlocul pleoapei inferioare spre coltul exterior, unde trebuie sa se uneasca cu cea de sus.

7. Genele, intoarse neaparat!

Foloseste o mascara pentru volum, eventual cu pensula curbata, ca sa obtii gene dese si intoarse sau un aparat pentru intors genele.

8. Inca un strat de concealer

Concealer-ul este folosit de obicei pentru a ascunde cearcanele. Puterea lui de acoperire se datoreaza texturii cremoase si nuantei deschise la culoare. Aceeasi culoare neutra o poti folosi pe arcada, pana sub spranceana. Daca nu ai concealer, urmeaza aceeasi pasi cu un fard alb stralucitor.

9. Creion dermatograf alb si mascara transparenta

Cele doua trucuri folosite de make-up artisti atunci cand vor sa faca ochii unui model sa para mai mari implica un creion dermatograf alb si o mascara transparenta. Creionul este folosit la conturarea colturilor interne ale ochilor, in timp ce mascara transparenta defineste sprancenele si le da un aspect natural.


sursa foto: hepta.ro

În articolul

Cum obtii iluzia unor ochi mai mari, cu ajutorul machiajului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x