Cum sa ai o viata “zen”: trucuri care te vor ajuta sa fii fericita

Publicat pe 14.10.2013 la 15:54

Multi oameni spun ca fericirea nu este decat o stare, insa majoritatea isi justifica toate deciziile pe care le ia marturisind, la un moment dat, ca “asta m-a facut fericit/a”.

Ce este mai exact fericirea? O stare sau rezultatul unui mod de viata sanatos? Cel mai probabil, nimeni nu stie raspunsul la aceasta intrebare, insa de-a lungul timpului au fost date sfaturi simple, care te vor ajuta sa fii fericita…macar pentru un moment. Descopera-le si invata sa le folosesti:

Fa-ti un hobby

Iti place sa pictezi? Sa scrii? Sa canti la chitara? Descopera care sunt lucrurile ce te pasioneaza si incearca sa le practici in timpul liber. Te va ajuta sa te relaxezi si sa te simti mult mai bine.

Traieste in prezent

Propune-ti sa-ti faci timp pentru tine si incearca sa te bucuri de fiecare moment din prezent. Te joci cu cei mici? Dedica-te lor 100 la suta! De asemenea, invata ca de fiecare data cand faci ceva sa te implici total, fie ca esti la serviciu sau ai iesit cu prietenii sa te distrezi.

Ia decizia de a fi fericita

Pilar Sordo, sustine ca sa fii fericita este o decizie. “Aceasta stare nu depinde de lucrurile care se intampla, ci mai degraba de atitudinea cu care infrunti ceea ce se intampla. Pentru multi, fericirea este o stare profunda, pe care o cauta intreaga viata, uneori fara s-o gaseasca. Important este sa gandesti pozitiv

Bucura-te de liniste

Nimeni nu isi doreste sa traiasca fara muzica sau fara televizor. Insa, uneori, incearca sa petreci cinci minute in liniste. Ori, daca ai timp liber, poti merge la biblioteca sau intr-un parc sa citesti cateva pagini din cartea preferata. Deconecteaza-te de tehnologie si “stai” cateva minute cu tine.

Fa sport

Activitatea fizica este deosebit de importanta, daca vrei sa te simti bine si sa-ti mentii starea de sanatate. Daca nu iti place sa faci un sport sau sa mergi la sala, incearca sa te plimbi prin aer liber cel putin 30 de minute pe zi.

Foto: Hepta.ro

În articolul

Cum sa ai o viata “zen”: trucuri care te vor ajuta sa fii fericita

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Horoscop săptămânal 01-07 aprilie 2024. Mai multe zodii au parte de o conexiune profundă cu partenerul de cuplu
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea: „Ce femeie frumoasă!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x