Cum sa faci o impresie excelenta la interviul de angajare

Publicat pe 09.05.2013 la 17:03 Actualizat pe 09.05.2013 la 23:02

Orice ar fi scris in CV-ul tau si oricat te-ar recomanda prietenii, primul interviu conteaza intotdeauna. Atunci trebuie sa faci o impresie buna, sa transmiti seriozitate, bun gust si creativitate. Inainte de a-ti alege hainele si look-ul tau pentru Marea Zi, ia in considerare politica companiei: este vorba de o firma cu un cod vestimentar strict sau o companie trendy care pune accent pe ultimele colectii vestimentare aparute? Nu exclude posibilitatea de a te angaja intr-un loc care apreciaza excentricitatea.

Fii pregatita intotdeauna pentru interviul de angajare cu o tinuta care sa se potriveasca exact acelui profil.

1. Parul

Ai grija ca parul tau sa aiba un aspect sanatos, curat, sa aiba o lungime medie si o culoare naturala. Evita culorile excentrice, decat daca aplici pentru un job intr-un astfel de mediu. In general, fii atenta sa arate profesionist si sa-ti dea o alura conseravtoare.

2. Machiajul

Machiajul nu ar trebui niciodata sa se vada ca o masca. Aplica suficient fond de ten cat sa uniformizeze nuantele tenului. Rujul, blushul si fardul de pleoape trebuie sa aiba o culoare nude. Umbrele, coada de pisica sunt niste trucuri de care nu ai nevoie intr-un birou, ci la o iesire in oras. Nu are rost nici sa incerci sa pari mai tanara decat esti - data de nastere e scrisa oricum in CV.

3. Sacoul

Un sacou uni iti va da prestanta si il va face pe angajator sa se simta norocos ca are in fata lui o astfel de candidata. Pastreaza blazerele chic, asimetrice, cu print pentru perioada de dupa angajare.

4. Bluza/topul

Odata ce alegi sacoul potrivit, uita-te dupa bluza office, care transmite seriozitate dar si o minte deschisa. Cele mai bune culori sunt nuantele de alb si pastelurile. Alege o top/camasa/bluza din bumbac sau matase, cu guler, putin deschisa. Nici vprba de bluze pe gat - nu te avantajeaza deloc. Evita decolteurile adanci, vor da senzatia ca vrei sa iti primesti slujba pe alte merite.

5. Fusta/pantalonii

Cea mai buna fusta de asortat la sacou este de lungime medie, care se termina la 5 cm deasupra genunchiului. Pantalonii sunt alta alegere practica si confortabila. Alege unii uni, cu o croiala buna, care cad perfect pe picior. Nici nu te gandi sa porti unii foarte evazati sau mulati.

6. Rochia

O rochie office asortata cu o esarfa de calitate vor primi aprobarea viitorului tau sef. La fel ca fustele, rochiile nu ar trebui niciodata sa fie mulate, prea scurte sau prea lungi. Alege una uni sau cu imprimeu mic.

7. Accesoriile

Daca aplici pentru un job in domeniul publicitatii/modei, trebuie sa iti arati partea creativa prin accesorii. Altfel, opteaza pentru unele fine, abia vizibile. O pereche de cercei mici, dresuri de culoarea pielii si o poseta medie sunt obligatorii. Incearca sa porti o geanta de calitate si opteaza pentru o pereche de pantofi clasici - negri, bot rotund, din piele, tocuri medii.

8. Materialele

Alege materiale care nu se sifoneaza usor pentru pantaloni/jachete (tweed, minimat) si ceva feminin pentru bluze ca matasea. Evita bumbacul si lana - dau un aspect casual/sport tinutei.

9. Culorile

Culorile pe care le porti pot influenta enorm felul in care esti vazuta la interviu. Retine: culorile inchise dau impresia de putere, autoritate, culorile pale te fac accesibila iar nuantele de rosu coplesesc interlocutorul.

10. Atentia la detalii

Ai urmat toti pasii de mai sus? Acum uita-te cu atentie la felul in care arati. Fii atenta ca fiecare piesa vestimentara sa "cada" cum trebuie si nu te gandi sa mergi la interviu cu nasturi care stau sa cada, fire care atarna, etc.

foto: jobs.aol.com

În articolul

Cum sa faci o impresie excelenta la interviul de angajare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până joi seară
a1.ro
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
as.ro
„Va sosi momentul meu!” Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela s-a prăbuşit emoţional
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Stimulentul de inserție 2024. De ce sumă poți beneficia din partea statului
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei
x