Cum să îți găsești rapid de muncă dacă ai peste 50 de ani
Publicat pe 30.10.2021 la 06:49 Actualizat pe 30.10.2021 la 06:52
Când depășești o anumită vârstă, căutarea un loc de muncă poate fi provocatoare sau intimidantă. Dacă ți-ai pierdut locul de muncă actual sau simți nevoia de o schimbare, există soluții pentru a te promova pe piața muncii, care a devenit din ce în ce mai competitivă în ultimii ani.
Chiar dacă ai trecut de 50 de ani, le poți arăta angajatorilor că te poți adapta noilor vremuri. În acest articol, oferim sfaturi pentru a obține un loc de muncă atunci când ai peste 50 de ani.
Cum să găsești un loc de muncă după 50 de ani
Unii angajatori se grăbesc să judece persoanele care au trecut de o anumită vârstă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a îmbunătăți șansele de reușită la un interviu atunci când ai trecut de 50 de ani.
Subliniază experiența. Fă din numărul vârstei tale un avantaj și amintește-le angajatorilor de acest lucru în timpul interviului. Descrie capacitatea de a gestiona tot felul de situații cu mult calm și profesionalism. Când îți faci cv-ul, concentrează-te pe domeniile în care ai cea mai mare experiență. Enumeră lucrurile pe care le-ai realizat și proiectele la care ai lucrat de-a lungul timpului.
Evită să pari supracalificată. Când faci cv-ul, asigură-te că experiența ta este potrivită pentru poziția pentru care vrei să aplici. Dacă pari supracalificată, managerul ar putea presupune că îți dorești un salariu prea mare. În CV-ul tău sau în timpul unui interviu, include un exemplu de când ai colaborat cu colegi cu toate nivelurile de experiență, ai permis altcuiva să conducă un proiect sau ai încercat o nouă abordare.
Rămâi activă în industrie. Trebuie să fii mereu la curent cu cunoștințele din domeniul tău participând la conferințe, seminarii sau cursuri de formare. Listează aceste evenimente în CV. Acest lucru le va arăta angajatorilor că ești încă dornică să progresezi și să înveți, chiar dacă ai o vârstă înaintată.
Arată că înțelegi tehnologia modernă. Utilizează termeni actuali și enumeră programele de calculator pe care le cunoști. Concentrează-te pe abilitățile și programele tehnologice care sunt relevante pentru job-ul la care aplici. De exemplu, dacă aplici pentru o poziție de marketing, asigură-te că ai o prezență activă pe rețelele de socializare.
Folosește site-uri de rețele profesionale. Platformele online sunt resurse cheie pentru găsirea de locuri de muncă, precum și pentru găsirea de potențiali angajați. Asigură-te că ai un profil actualizat cu o fotografie profesională actuală și un link către CV-ul tău. Include, de asemenea, locul în care locuiți și industria în care activezi. Dacă site-ul are o funcție care le permite angajatorilor să știe că ești disponibilă pentru angajare, activeaz-o.
Aplică la companii mai mici. pentru că ai șanse mai mari de reușită. Acest lucru se datorează faptului că competiția pentru aceste posturi este de obicei mai mică. Companiile mai mici au de obicei mai puțini angajați disponibili pentru a ocupa posturi în interior.
Dacă nu mai ești mulțumit de actualul loc de muncă și cauți altceva, găsește un job chiar azi! Pe jobzz.ro ai peste un milion de anunțuri de la angajatori de top care s-ar putea încadra în preferințele tale. Creează-ți un cont și bucură-te de toate beneficiile acestuia.