Cum să scapi de punctele negre pentru totdeauna
Publicat pe 07.03.2014 la 11:54 Actualizat pe 07.03.2014 la 13:55
Punctele negre apar în general pe nas și în jurul său, pe frunte și bărbie, dar și pe alte părți ale corpului. Înlăturarea lor nu este atât de simplă, mai ales că au tendința să reapară.
Punctele negre apar în general pe nas și în jurul său, pe frunte și bărbie, dar și pe alte părți ale corpului. Înlăturarea lor nu este atât de simplă, mai ales că au tendința să reapară.
Punctele negre sunt protuberanțe mici ce apar pe suprafața pielii atunci când porii pielii sunt blocați de ulei, bacterii și celule moarte. Folosirea unor creme grase și apoi a machiajului poate duce la formarea de impurități și puncte negre. Ele apar pe toate tipurile de ten, dar cel mai des întâlnite sunt la persoanele cu tenul gras.
Cum poți scăpa de ele și cum le poți preveni
- dacă ai tenul gras, folosește un demachiant sau un tonic de două ori pe zi pentru a îndepărta excesul de sebum
- dacă ai tenul uscat, asigură-te că ești mereu bine hidratată, pentru că uscarea excesivă a pielii duce și ea la formarea de puncte negre
- curăță față cu soluții antibacteriene o dată pe zi, în special dacă ai petrecut timp afară.
- machiajul duce la blocarea porilor, de aceea asigură-te că te demachiezi corect în fiecare seară.
Exfolierea
Procesul de exfoliere elimină punctele negre prin extragerea celulelor moarte din rădăcină. Este benefică atât persoanelor cu tenul gras, cât și celor cu ten uscat. Exfolierea trebuie făcută cel puțin de două ori pe săptămână. Trebuie să te concentrezi pe zonele predispuse la puncte negre.
Igiena
- igiena joacă un rol foarte important în starea noastră de bine, mai ales în ceea ce privește pielea noastră, care este constant expusă la praf și microbi. Trebuie să te speli pe față de două ori pe zi, mai ales după ce petreci ceva timp afară.
- evită machiajul încărcat
- schimbă fețele de pernă într-un mod regulat, pentru că reziduurile de celule moarte și uleiurile de pe față pot duce la înmulțirea bacteriilor.
- nu te machia niciodată când faci sport pentru că machiajul îți va acoperi porii atunci când transpiri și va duce la apariția punctelor negre.
Inhalațiile
Aburii calzi au proprietatea de a elimina excesul de impurități de pe fața. Poți face acest lucru dată la două săptămâni pentru a-ți deschide porii și a scăpa de punctele negre. Poți face acesr lucru și la un salon de înfrumusețare.
O dietă sănătoasă
Obiceiurile alimentare joacă în rol important în modul în care arată tenul tău. Consumă suficente fructe și legume și evită mâncărurile grase, nesănătoase. Bea suficientă apă, pentru că te menține hidratată și elimină toxinele din corp.
Remedii naturale
Pentru cei care vor să trateze punctele negre acasă, încearcă aceste metode:
a. amestecă miere, suc de lămâie și puțin zahăr. Masează ușor pielea și lasă să acționeze timp de 10-15 minute și clătește cu apă caldă. Sucul de lămâie luminează tenul, iar zahărul este un foarte bun exfoliant.
b. amestecă fulgi de ovăz cu sare și ulei de măsline. Masează pielea cu acest amestec și lasă să acționeze pentru 10 minute și clătește cu apă caldă.
Foto: hepta.ro