Cum sa va intretineti frumusetea cu urzici

Publicat pe 04.04.2011 la 15:55 Actualizat pe 04.04.2011 la 15:59

Calitati medicinale, terapeutice, cosmetice. De toate acestea se bucura urzica, avand numeroase proprietati utile pielii si parului.

Pentru curatarea tenului si eliminarea impuritatilor care apar adesea, in cazul unui ten gras se clateste fata cu infuzie preparata dintr-o lingura de urzici uscate, la 250 ml de apa. Se fierb, se lasa sa stea 10 minute, apoi se strecoara si se curata bine fata si gatul cu un tifon inmuiat in infuzie.

Pentru tenul cu pori deschisi, se pune seara o compresa cu infuzie combinata cu frunze si radacina de urzica, care se tine o jumatate de ora. Tratamentul se face o data la doua-trei zile, avand efecte tonice asupra pielii.


Pentru parul gras se recomanda spalarea si clatirea cu „apa de urzici". Se pun doua maini de radacina de urzica in doi litri de apa rece. Se lasa sa stea 10 ore, apoi se da in clocot, iar dupa 10 minute se strecoara.


Urzicile mai sunt utilizate si in combaterea matretii si intarirea radacinii parului. Din urzici mature si radacini spalate in amestec cu radacina de brusture, se prepara decoct, iar cu lichidul obtinut se fac bai ale capului. Pentru revitalizarea si degresarea parului se prepara un amestec din infuzie sau decoct din radacina, frunze mature de urzica si otet de vin. Cu aceasta solutie se spala parul o data pe saptamana.

Si tinctura de urzica poate fi utilizata contra caderii parului. Se tamponeaza radacina parului cu solutia preparata din apa distilata si cateva picaturi de tinctura de urzica. Frunzele de spanac contin intreaga gama de vitamine, clorofila si minerale. Sucul sau infuzia din frunzele de spanac proaspete au proprietati nutritive, emoliente si tonice pentru piele. Se poate utiliza si in amestec cu alte plante, cum ar fi spanacul, care aduc un aport suplimentar de natura nutritiva.


Pentru intarirea si hranirea unghiilor se bea o cana de ceai pe zi, preparat din doua lingurite de frunze.

Citeste si Revista Felicia!

FOTO: Hepta

În articolul

Cum sa va intretineti frumusetea cu urzici

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x