Cum să-ți faci cafea ca la Starbucks, acasă
Publicat pe 17.06.2014 la 12:26 Actualizat pe 17.06.2014 la 13:52
Cafeaua neagră nu e rea dar adori să te răsfeți din când în când cu o băutură cofeinizată plină de arome de la Starbucks? Iată cum poți să reproduci cafelele delicioase la tine acasă, când ai chef!
Cafeaua neagră nu e rea dar adori să te răsfeți din când în când cu o băutură cofeinizată plină de arome de la Starbucks? Iată cum poți să reproduci cafelele delicioase la tine acasă, când ai chef!
Anatomia celor mai populare nouă cafele de la Starbucks arată ce conține fiecare băutură și în ce ordine sunt puse. Astfel, de la bază în sus avem:
Caffe latte (cu lapte): un shot sau două de espresso la bază, peste care se pune lapte fiert și topping de spumă de lapte
Cappuccino: are mai puțin lapte decât un latte, ceea ce înseamnă că vei savura aroma de espresso mai mult. Mai mult de jumătate din cafea este spumă de lapte
Caramel Macchiato: se pun sirop de vanilie cremos, lapte fiert, espresso, spumă de lapte și caramel presărat deasupra
Americano: Shot de espresso cu apă fierbinte
White Chocolate Mocha: sos de ciocolată albă, espresso, lapte fierbinte și topping de frișcă
Caffe mocha: sos de ciocolată, espresso, mult lapte fiert și frișcă dulce
Chai tea latte: ceai negru cu vanilie și cardamon, apă fierbinte și lapte fiert spre vârf
Pumpkin Spice Latte: sos de dovleac dulce și arome de sezon (scorțișoară), espresso, lapte fierbinte, frișcă și aromă de dovleac
Doppio Espresso Macchiato: două shoturi de espresso și frișcă dulce