Cum să-ți faci cafea rece... de te lingi pe degete
Publicat pe 02.07.2014 la 16:50 Actualizat pe 02.07.2014 la 17:16
Ai poftă de o cafea rece? Învață cum să ți-o prepari acasă în loc să dai o avere pe băuturi energice!
Ai poftă de o cafea rece? Învață cum să ți-o prepari acasă în loc să dai o avere pe băuturi energice!
Karen Peterson, co-fondatoarea unei ferme care produce cafea Kona, a dezvăluit secretul unei băuturi de calitate pentru Huffington Post. Înainte să te apuci să-ți faci cocktailul cofeinizat trebuie să decizi modul de preparare - fie fierbi o ceașcă tare de cafea fierbinte și pui peste ea cuburi de gheață din cafea înghețată, fie o faci de la bun început rece.
„Cea care se fierbe caldă are mai multă savoare și o aciditate crescută, dar este mai dificil de stocat”, spune Karen. Pe de altă parte, cea rece „este mai ușoară, mai lipsită de acid și poți să o lași în frigider”.
De ce ai nevoie:
- 1/3 ceașcă de boabe de cafea puternice, dark precum Sumatra și Brazilian
- 1 1/2 cupe de apă rece, filtrată
- râșniță
- Condimente - nucșoară, ghimbir, cocos sau scorțișoară
Mod de preparare:
- Râșnește cafeaua suficient pentru un French presse
- Umple cafetiera cu apă și cafea râșnită grosolan dar nu apăsa maneta. Las-o în frigider cât mai mult timp, undeva între 12 și 48 de ore. Apoi, poți să-ți bei cafeaua liniștită!