Daca ai tenul gras foloseste masti cu otet

Publicat pe 21.09.2010 la 15:28 Actualizat pe 21.09.2010 la 16:10

Daca ai tenul gras foloseste masti cu otet de mere

Mastile cu otet de mere redau tonusul pielii, inlatura celulele moarte de la suprafata pielii si previn ridurile. Fie acasa, fie la salonul de infrumusetare, mastile cu otet de mere promit frumusetea la orice varsta. Magneziul, potasiul, fierul din merele crude se pastreaza si in otetul de mere.


De asemenea, otetul de mere contine vitamine si acizi organici ce refac pelicula protectoare de la suprafata pielii. Si mai are un avantaj: se potriveste oricarui tip de piele. Dr Cristina Pavel, medic primar medicina de familie cu competenta in apifitoterapie, ne sfatuieste sa alegem otetul de mere natural, care sa nu aiba zahar sau arome artificiale adaugate.


Otetul de mere este un bun antiseptic, de aceea este recomandat cu precadere persoanelor cu ten gras. Aceste persoane au mai tot timpul probleme cu eruptiile acneice, cu diferite iritatii sau infectii. In asemenea cazuri, este recomandata o masca din patru linguri de otet de mere, doua linguri de miere si doua linguri de faina de ovaz. Pasta obtinuta se aplica pe fata in strat subtire, se lasa sa actioneze 20-30 de minute, apoi se spala cu apa calduta.


Mierea alaturi de otetul de mere confera acestei masti proprietati antibacteriene si astringente, vindeca iritatiile; de asemenea, contribuie la inchiderea porilor.


Ten uscat
Tenul uscat si cu riduri fine are nevoie de hidratare. Pentru aceasta, o lingura de otet de mere se combina cu o lingura de smintina, o lingurita de miere, un galbenus de ou. Masca se aplica pe fata si pe zona decolteului pentru 15-20 de minute, apoi se inlatura cu apa calda sau ceai de musetel.


Masca hidrateaza, iar vitaminele si mineralele din otetul de mere, din miere sau galbenusul de ou patrund prin pori, imbunatatesc circulatia sangvina la nivelul fetei, redand tonusul pielii.

Toamna, multe persoane se plang din cauza petelor aparute pe fata si decolteu din cauza expunerii prelungite la soare in timpul verii. Aceste pete sunt inlaturate in general prin peeling chimic (aplicarea unor substante chimice pentru eliminarea stratului superficial al pielii).


Efect de peeling are insa si otetul de mere. Pentru aceasta avem nevoie de o lingura de miere, o lingurita de sare de bucatarie si o lingura de otet de mere. Cu acest amestec se maseaza fata timp de 2 minute, apoi se spala cu apa calduta.

Otetul de mere poate fi folosit si pentru masaj contra celulitei sau vergeturilor. Masajul stimuleaza circulatia sangvina in zonele cu celulita, reda fermitatea si supletea pielii. De asemenea, masajul sau baile cu otet de mere sunt recomandate in cazul varicelor.

Tonic
Otetul de mere nediluat este folosit pentru tratarea afectiunilor cutanate, deoarece are proprietati antimicotice si antiinflamatorii. Otetul diluat cu apa (o parte otet la zece parti apa) este un bun tonic pentru fata. Cu aceasta solutie se spala fata in fiecare dimineata.

Daca soarele din timpul verii v-a lasat amintire unele riduri fine, pregatiti o masca dintr-un castravete dat pe razatoare, trei linguri de ulei de masline, un galbenus de ou si o lingurita de otet de mere. Masca poate fi folosita atat pentru atenuarea ridurilor, cat si pentru hidratarea pielii de pe maini.


Citeste jurnalul.ro

În articolul

Daca ai tenul gras foloseste masti cu otet

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x