De la nobili la prostituate - află istoria fascinantă a lacului de unghii!

Publicat pe 11.12.2013 la 09:27 Actualizat pe 11.12.2013 la 11:29

Fie că adori să ai mereu unghiile pictate sau date cu lac transparent ori că folosești oja de unghii o dată la câteva luni, cu siguranță ți se vor părea interesante câteva dintre cele mai puțin cunoscute lucruri despre acest produs de înfrumusețare.

Egiptenii erau foarte preocupați de aspectul unghiilor lor

Egiptenii care aveau cel mai ridicat statut social exprimau acest lucru prin faptul că purtau ojă pe unghii. Se spune că doar elitelor le era permis să poarte nuanțe închise la culoare

Creativitate de-a lungul anilor

Ceară de albine, albuș de ou și coloranți vegetali sunt doar câteva dintre ingredientele pe care oamenii le foloseau în antichitate pentru a-și vopsi unghiile.

Manichiura French chiar a fost inventată în Franța

Ideea inventării acestui tip de manichiură era să le permită membrilor regali francezi să aibă mâini elegante și unghii deosebite prin care să se distingă mai mult de clasele de jos.

Lacul de unghii este de fapt vopsea de mașini

Revlon a început să facă lac de unghii în 1920, iar vopseaua vândută în sticluțe mici era de fapt vopsea de mașini rafinată.

Acetona trăiește mai mult ca tine

Acetona nu expiră niciodată, ceea ce înseamnă că o sticluță din soluția pentru cumpărat unghiile poate rămâne uitată pe un raft de la o generație la alta, făra ca ea să își piarda proprietățile.

Ojă în sticluțe mici

Un recipient nedesfăcut de ojă are durata de viață de un an. De aceea nu cumpără prea multe oje pentru că vor expira în 12 luni.

Lacul de unghii era ceva scandalos

În 1950, unghiile roșii erau considerate promiscue iar unele biserici le cereau femeilor să nu vina la slujbă cu unghiile vopsite. Acest stigmat a devenit popular în perioada victoriană, când vopsitul unghiilor era considerat un păcat. In general, numai prostituatele își vopseau unghiile.

Lasă unghiile să respire

Unghiile sunt un țesut viu și au nevoie să respire. A le acoperi mereu cu la de unghii le usucă, le face fragile și mai predispuse la infecții.

Cea mai scumpă ojă din lume costă 250,000 de dolari. Creată de compania de diamante Azature, oja conține diamante negre de 267 de carate.

Foto: hepta.ro

În articolul

De la nobili la prostituate - află istoria fascinantă a lacului de unghii!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x