Declara razboi mainilor umede!

Publicat pe 22.09.2010 la 18:01 Actualizat pe 22.09.2010 la 18:14

Declara razboi mainilor umede!

Cand palmele sunt in permanenta umede, o simpla strangere de mana devine o situatie stanjenitoare. Mai grav este ca unor persoane le transpira atat de mult palmele, incat le impiedica activitatea in anumite domenii care presupun utilizarea mainilor.


Chirurgii, muzicienii, electricienii pot intampina dificultati din cauza transpiratiei excesive a palmelor. De hiperhidroza palmara, cum se numeste in termeni medicali, sufera foarte multe persoane, iar vara devine o problema insuportabila, intrucat caldura o accentueaza.


Mecanism nervos
Secretia glandelor sudorale este controlata de sistemul hormonal si de cel nervos. In cazul hiperhidrozei palmare, sistemul nervos este principalul factor declansator, ne spune dr Carmen Madeleine Curea, medic primar dermatolog in cadrul Spitalului Clinic Colentina.


Asa se explica de ce unor persoane le transpira abundent palmele atunci cand au emotii sau sunt stresati. Si, cum sistemul nervos este greu de controlat, hiperhidroza palmara devine si ea o problema aproape imposibil de tinut in frau. In ceea ce priveste optiunile terapeutice, ele sunt limitate.


Pentru transpiratia picioarelor, de exemplu, exista mai multe tratamente locale eficiente, in vreme ce pentru palmele umede singura solutie locala o constituie o crema antiperspiranta, aparuta recent pe piata farmaceutica romaneasca. Crema se utilizeaza si in hiperhidroza axilara sau plantara si actioneaza in sensul reglarii secretiei sudorale, ne spune dr Carmen Madeleine Curea.


Toxina botulinica
Cel mai eficient tratament al hiperhidrozei palmare il constituie injectiile cu toxina botulinica. Aceasta substanta are calitatea de a bloca secretia sudorala, insa are si dezavantajul ca se resoarbe in aproximativ sase luni si trebuie reinjectata.


Durerea este minora in timpul injectarii, iar recuperarea este imediata, astfel ca pacientul poate reveni la activitatile obisnuite imediat dupa incheierea procedurii. Nu oricine isi poate permite insa injectiile cu toxina botulinica, pretul fiind destul de ridicat.


Optiuni
Din pacate, sunt prea putine remedii pentru transpiratia mainilor in cazul in care nu va puteti permite injectiile cu toxina botulinica. Spalatul pe maini cu apa rece si sapun poate atenua numai temporar secretia sudorala a palmelor. Dr Carmen Madeleine Curea mai recomanda solutia de bicarbonat, care echilibreaza pH-ul pielii.


De asemenea, pudra de talc atenueaza transpiratia abundenta a mainilor. Toate aceste solutii sunt insa temporare, caci hiperhidroza se poate declansa oricand pe fond nervos.


Citeste jurnalul.ro

În articolul

Declara razboi mainilor umede!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum fura o grupare coletele din easybox-uri. A făcut pagubă de 80.000 de euro în opt luni
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x