Dragostea e pe harta îndrăgostiților: Cleopatra și Marc Antoniu, o dragoste exotică între regina Egiptului și generalul roman
Publicat pe 13.02.2015 la 07:51 Actualizat pe 13.02.2015 la 10:14
Povestea Cleopatrei și a lui Marc Antoniu a captat atenția și imaginația oamenilor de sute de ani
Povestea Cleopatrei și a lui Marc Antoniu a captat atenția și imaginația oamenilor de sute de ani. Este o istorisire plină de dramă și senzație, dintre regina exotică a Egiptului și puternicul general roman. Una dintre cele mai importante repovestiri a aventurii lor de dragoste a fost scrisă de William Shakespeare la începutul anilor 1600.
Una dintre cele mai faimoase femei din istorie, Cleopatra a VII-a a fost ultimul Faraon al Egiptului. Legendară, nu numai pentru frumusețea ei uluitoare, dar și pentru marele ei intelect, Cleopatra cunoștea nouă limbi, fiind totodată un matematician.
A devenit amanta celebrului împărat Iulius Cezar, iar după ce a fost ucis, a fost acuzată de asasinat, conform unui zvon de la Roma, care spunea că regina îl ajutase pe Cassius, unul dintre asasinii lui Cezar.
Problemele s-au terminat atunci când succesorul lui Caesar și cel mai bun prieten, Marc Antoniu, a chemat-o pe Cleopatra să dea explicații la sediul său din Anatolia. În primăvara anului 41 î.Hr. ea a traversat Mediterana să-l vadă.
Dar, așa cum se prevedea, cei doi s-au îndrăgostit unul de altul, aproape instantaneu. Ceva mai târziu, consulul a acceptat invitația ei să o viziteze în Egipt și a ajuns în Alexandria, pentru a petrece o iarnă plină de plăcere.
Relația dintre acești doi a pus Egiptul într-o poziție puternică. Dar aventura lor de dragoste i-a indignat pe romani care nu admiteau creșterea în putere a egiptenilor, ca popor. În ciuda tuturor amenințărilor, Antoniu și Cleopatra s-au căsătorit la Antiohia (în Siria), în 36 î.Hr.
În tradiția multor monarhii din est, Cleopatra și Antoniu au fost prezentați ca divinități. Pentru greci au apărut ca Dionysos și Afrodita; la egipteni ca Osiris și Isis.
Dar Octavian, rivalul lui Antoniu și copilul adoptiv al lui Caesar, nu putea concepe că acesta se află în locul unchiului său. În 31 î.Hr., a declarat război împotriva lui Antoniu. Lupta dintre armatele lui Octavian și Antoniu și Cleopatra a avut loc la Actium, în Grecia, la 2 septembrie 31.
Cursul exact al luptei nu este cunoscut, dar se spune că în timpul bătăliei în Actium, Antoniu a primit știri false despre decesul Cleopatrei. Dar cuplul regal nu a putut scăpa de nenorocire.
În anul următor, când Octavian a ajuns în Egipt cu armata sa, Antoniu a trebuit să se sinucidă pentru a scăpa de închisoare. La aflarea veștii, Cleopatra a fost șocată. Ea a fost luată prizonieră de Octavian, limitată fiind de gărzile sale într-o parte din palatul său.
Chinuită de moartea soțului ei și de captivitate, cu ajutorul unor slujnice loiale, ea a aranjat ca un mic șarpe veninos, un asp, să fie introdus în apartamentul ei într-un coș de smochine.
Apoi, Cleopatra a ordonat cameristelor ei să plece. S-a îmbrăcat cu hainele regale, s-a întins pe o canapea de aur, și a strâns șarpele la piept. Un pic mai târziu a fost găsită mortă.
Marea dragoste cere sacrificii mari. Dragostea dintre Antoniu și Cleopatra poate fi considerată drept un alt nume pentru sacrificiu.
Nu ai nevoie de cutii de bomboane și ursuleți de pluș ca să-i arăți cât de mult îl/o iubești, CI de un mesaj transmis din toată inima!
Intră pe http://euforia.tv/harta-euforia/, alege locația în care se află iubitul/iubita ta și trimite mailul cu un fluture euforic!