Ela Crăciun ne învață să gătim cozonac raw vegan! Fără făină și zahăr!

Publicat pe 24.12.2014 la 13:47 Actualizat pe 24.12.2014 la 13:55

Ela Craciun ne invata cum sa preparam un cozonac care pastreaza aroma sarbatorilor, dar este mult mai sanatos. Prezentatoarea emisiunii "Numai de bine" de la Antena 3 a inlocuit anumite ingrediente, faina si zaharul in cautarea cozonacului perfect.

Ela alături de Alex, băiețelul ei de șapte ani și de Alesia, fetița de trei ani


Intr-un top 5 al aromelor care ne amitesc de sarbatori si copilarie, cozonacul ocupa cu siguranta locul 1.

Ela Craciun ne invata cum sa preparam un cozonac care pastreaza aroma sarbatorilor, dar este mult mai sanatos.

Prezentatoarea emisiunii "Numai de bine" de la Antena 3 a inlocuit anumite ingrediente, faina si zaharul in cautarea cozonacului perfect.

"Grija kilogramelor care se adună în această perioadă m-a făcut să caut o soluţie. E adevărat că nu există aşa ceva, însă putem face câteva excepţii în zilele de sărbătoare. Important este să ne simţim bine fără să exagerăm şi să alegem variante cât mai sănătoase. Multe ingrediente din reţeta celebrului cozonac pot fi înlocuite cu variante mai sănătoase. Anul acesta cozonacul meu va fi raw vegan!" a declarat Ela Craciun.

Mama a doi copii, Ela stie cat de important este un stil de viata sanatos in cresterea micutilor. Mai multe informatii despre reteta gasesti chiar pe blogul ElaCraciun.ro, iar reteta completa o gasesti mai jos:


Ingrediente Foaia:

-250 gr făină de caju
-2 linguri miere
-esenţă de rom

Crema:
-100 gr. făină de mac
-2 linguri miere
-2 linguri cacao alcalină
-stafide hidratate
-coajă de portocală
-puţină apă

Mod de preparare:
Nucile de caju le râşnim până ce obţinem o făină ce tinde să se lege chiar în râşniţă, transferăm făina într-un bol adăugăm mierea si esenta de rom si framantam foarte bine pana obtinem cea mai simpla si gustoasa coca raw vegan. Intindem aceasta coca pe o folie de celofan sub forma unui dreptunghi cu dimensiunile de 20 cm x 10 cm.

Pentru a ne fi usor sa intindem foile raw vegan de orice fel, este indicat a fixa compozitia intre doua folii de celofan.

Vom rula cu mult mai multa usurinta in acest mod. Macul il rasnim foarte bine, il combinam cu mierea, pudra de cacao, stafidele auri sau brumarii, coaja rasa de portocala si putina apa (daca este cazul) pentru a obtine o crema putin fluida, usor de intins peste foaia de baza.

Rulam cozonacul si putem optional sa-l pudram cu nuca zdrobita. Pentru a se taia bine, recomandam a-l da la frigider pret de cateva ore.

În articolul Ela Crăciun ne învață să gătim cozonac raw vegan! Fără făină și zahăr!:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 aprilie 2025. Balanțele își regăsesc pofta de viață. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
a1.ro
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în perioada 15-20 aprilie 2025, potrivit horoscopului. Află când îți merge bine
HelloTaste.ro
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Catine
Cât timp se fierbe carnea de pui pentru salata de boeuf? Pașii ca să obții cea mai bună salată de boeuf
useit.ro
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
as.ro
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
MediCOOL
Cum influențează modul de preparare sănătatea organismului. Care sunt sfaturile farmaciștilor pentru o alimentație echilibrată
Spynews
Singurele imagini cu casa în care locuiește David Pușcaș: ”V-am primit în haos că aseară am făcut live” / GALERIE FOTO
DeParinti
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
MediCOOL
Ce este indicat să știi despre prăjire. Cum poți folosi această metodă de gătit într-un mod mai sănătos
HelloTaste
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
close
x