Ela Crăciun ne învață să gătim cozonac raw vegan! Fără făină și zahăr!

Publicat pe 24.12.2014 la 13:47 Actualizat pe 24.12.2014 la 13:55

Ela Craciun ne invata cum sa preparam un cozonac care pastreaza aroma sarbatorilor, dar este mult mai sanatos. Prezentatoarea emisiunii "Numai de bine" de la Antena 3 a inlocuit anumite ingrediente, faina si zaharul in cautarea cozonacului perfect.

Ela alături de Alex, băiețelul ei de șapte ani și de Alesia, fetița de trei ani


Intr-un top 5 al aromelor care ne amitesc de sarbatori si copilarie, cozonacul ocupa cu siguranta locul 1.

Ela Craciun ne invata cum sa preparam un cozonac care pastreaza aroma sarbatorilor, dar este mult mai sanatos.

Prezentatoarea emisiunii "Numai de bine" de la Antena 3 a inlocuit anumite ingrediente, faina si zaharul in cautarea cozonacului perfect.

"Grija kilogramelor care se adună în această perioadă m-a făcut să caut o soluţie. E adevărat că nu există aşa ceva, însă putem face câteva excepţii în zilele de sărbătoare. Important este să ne simţim bine fără să exagerăm şi să alegem variante cât mai sănătoase. Multe ingrediente din reţeta celebrului cozonac pot fi înlocuite cu variante mai sănătoase. Anul acesta cozonacul meu va fi raw vegan!" a declarat Ela Craciun.

Mama a doi copii, Ela stie cat de important este un stil de viata sanatos in cresterea micutilor. Mai multe informatii despre reteta gasesti chiar pe blogul ElaCraciun.ro, iar reteta completa o gasesti mai jos:


Ingrediente Foaia:

-250 gr făină de caju
-2 linguri miere
-esenţă de rom

Crema:
-100 gr. făină de mac
-2 linguri miere
-2 linguri cacao alcalină
-stafide hidratate
-coajă de portocală
-puţină apă

Mod de preparare:
Nucile de caju le râşnim până ce obţinem o făină ce tinde să se lege chiar în râşniţă, transferăm făina într-un bol adăugăm mierea si esenta de rom si framantam foarte bine pana obtinem cea mai simpla si gustoasa coca raw vegan. Intindem aceasta coca pe o folie de celofan sub forma unui dreptunghi cu dimensiunile de 20 cm x 10 cm.

Pentru a ne fi usor sa intindem foile raw vegan de orice fel, este indicat a fixa compozitia intre doua folii de celofan.

Vom rula cu mult mai multa usurinta in acest mod. Macul il rasnim foarte bine, il combinam cu mierea, pudra de cacao, stafidele auri sau brumarii, coaja rasa de portocala si putina apa (daca este cazul) pentru a obtine o crema putin fluida, usor de intins peste foaia de baza.

Rulam cozonacul si putem optional sa-l pudram cu nuca zdrobita. Pentru a se taia bine, recomandam a-l da la frigider pret de cateva ore.

În articolul

Ela Crăciun ne învață să gătim cozonac raw vegan! Fără făină și zahăr!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
a1.ro
Rezultate loto azi, 21 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de joi
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
MediCOOL
Expunerea la temperaturi foarte scăzute poate îmbunătăți calitatea somnului. Oamenii de știință au analizat efectele criostimulării
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x