Ela Crăciun ne învață să gătim cozonac raw vegan! Fără făină și zahăr!
Publicat pe 24.12.2014 la 13:47 Actualizat pe 24.12.2014 la 13:55
Ela Craciun ne invata cum sa preparam un cozonac care pastreaza aroma sarbatorilor, dar este mult mai sanatos. Prezentatoarea emisiunii "Numai de bine" de la Antena 3 a inlocuit anumite ingrediente, faina si zaharul in cautarea cozonacului perfect.
Intr-un top 5 al aromelor care ne amitesc de sarbatori si copilarie, cozonacul ocupa cu siguranta locul 1.
Ela Craciun ne invata cum sa preparam un cozonac care pastreaza aroma sarbatorilor, dar este mult mai sanatos.
Prezentatoarea emisiunii "Numai de bine" de la Antena 3 a inlocuit anumite ingrediente, faina si zaharul in cautarea cozonacului perfect.
"Grija kilogramelor care se adună în această perioadă m-a făcut să caut o soluţie. E adevărat că nu există aşa ceva, însă putem face câteva excepţii în zilele de sărbătoare. Important este să ne simţim bine fără să exagerăm şi să alegem variante cât mai sănătoase. Multe ingrediente din reţeta celebrului cozonac pot fi înlocuite cu variante mai sănătoase. Anul acesta cozonacul meu va fi raw vegan!" a declarat Ela Craciun.
Mama a doi copii, Ela stie cat de important este un stil de viata sanatos in cresterea micutilor. Mai multe informatii despre reteta gasesti chiar pe blogul ElaCraciun.ro, iar reteta completa o gasesti mai jos:
Ingrediente Foaia:
-250 gr făină de caju
-2 linguri miere
-esenţă de rom
Crema:
-100 gr. făină de mac
-2 linguri miere
-2 linguri cacao alcalină
-stafide hidratate
-coajă de portocală
-puţină apă
Mod de preparare:
Nucile de caju le râşnim până ce obţinem o făină ce tinde să se lege chiar în râşniţă, transferăm făina într-un bol adăugăm mierea si esenta de rom si framantam foarte bine pana obtinem cea mai simpla si gustoasa coca raw vegan. Intindem aceasta coca pe o folie de celofan sub forma unui dreptunghi cu dimensiunile de 20 cm x 10 cm.
Pentru a ne fi usor sa intindem foile raw vegan de orice fel, este indicat a fixa compozitia intre doua folii de celofan.
Vom rula cu mult mai multa usurinta in acest mod. Macul il rasnim foarte bine, il combinam cu mierea, pudra de cacao, stafidele auri sau brumarii, coaja rasa de portocala si putina apa (daca este cazul) pentru a obtine o crema putin fluida, usor de intins peste foaia de baza.
Rulam cozonacul si putem optional sa-l pudram cu nuca zdrobita. Pentru a se taia bine, recomandam a-l da la frigider pret de cateva ore.