Epilarea cu ceara este cea mai eficienta
Publicat pe 09.09.2010 la 16:12 Actualizat pe 09.09.2010 la 16:52
E adevarat ca parul creste mai greu iarna si ca nu este nevoie sa ne epilam atat de des ca vara. Totusi nu putem nici sa ne luam grija epilatului pe tot parcursul iernii. De aceea, trebuie sa alegem cea mai eficienta metoda de epilare pentru fiecare zona in parte.
Aparatul de ras si cremele de epilat sunt foarte usor de folosit si sunt metodele cele mai ieftine si mai putin dureroase. Prezinta insa un dezavantaj major: parul creste foarte repede. In cazul aparatului de ras, lama taie doar firele de par de la suprafata pielii, lasand radacina intacta.
De aceea, epilarea cu aparatul de ras trebuie repetata la aproximativ doua zile pentru a avea o piele mereu fina. Cat priveste crema depilatoare, substanta chimica din compozitie actioneaza si asupra portiunii de sub piele. Insa nici crema nu actioneaza asupra radacinii firului de par, ceea ce face ca intr-o saptamana sa fie nevoie de repetarea epilarii.
Epilatorul
Metoda cea mai economica de epilare o constituie aparatul electric de epilat. Acesta reuseste sa prinda si firele scurte de par, le smulge din radacina, iar durerea este diminuata cu ajutorul accesoriilor din dotare. Dar aparatul electric are si el dezavantaje. Epilatorul electric nu poate fi folosit in zonele foarte sensibile, pe fata spre exemplu. Inca un minus este acordat aparatelor electrice pentru ca presupun riscul aparitiei firelor de par sub piele, care se infecteaza, creand un aspect neplacut zonei epilate.
Ceara
Ceara a fost si ramane numarul unu in materie de indepartare a firelor nedorite de par. Este cea mai eficienta metoda de epilat, deoarece smulge firele de par din radacina si poate fi utilizata pe orice zona a corpului. Epilarea cu ceara se realizeaza atat in cabinetele cosmetice, cat si acasa, dar cu precautie. In primul rand, dupa ce a fost incalzita pe foc, ceara trebuie testata pe o mica portiune de piele inainte de a fi folosita, pentru a preveni arsurile. Exista si o metoda de epilare cu ceara rece, insa este de preferat epilarea cu ceara incalzita. Intrucat ceara fierbinte dilata porii, facilitand indepartarea firelor de par.
Sfaturi
Dr Carmen Madeleine Curea, medic primar dermatolog in cadrul Spitalului Clinic Colentina, recomanda pentru fata si pentru zonele cu piele sensibila epilarea de lunga durata cu lumina intens pulsata. O aplicatie a luminii intens pulsate dureaza cateva secunde si acopera aproximativ 5 centimetri patrati de piele. Firele de par incep sa reapara dupa aproximativ sase luni.
Citeste jurnalul.ro