Epilarea definitiva, mit sau realitate?

Publicat pe 02.09.2010 la 18:17 Actualizat pe 02.09.2010 la 18:22

Epilarea definitiva, mit sau realitate?

Indepartarea parului nedorit poate fi obtinuta prin metodele clasice, temporare, precum rasul, crema epilatoare, ceara, penseta electrica, sau prin metode de lunga durata, asa-zis “definitive”, cum ar fi electroliza sau fotoepilarea prin laser sau IPL (lumina intens pulsata).



Epilarea prin laser sau IPL este o modalitate de reducere pe termen lung a cresterii parului, si nu un procedeu definitiv.



Tehnica induce intrarea foliculilor de par in starea de telogen, de cadere, dar cum evolutia firului de par este ciclica, acesta va intra din nou in faza de crestere peste o perioada.



Firele inchise la culoare sunt greu de indepartat
Fotoepilarea are ca tinta pigmentul melanic din foliculul pilos, de aceea firele de par blond si alb sunt foarte greu de indepartat. Pentru acestea exista metoda electrolizei, laborioasa si dureroasa, ce necesita trecerea curentului electric prin fiecare folicul pilos.



Epilarea prin IPL este nedureroasa, se poate aplica pe suprafete mari in aceeasi sedinta si necesita in medie 5-7 sedinte la interval de 1-3 luni, timp in care firele de par devin mai rare, mai subtiri si cresc mai lent.



La final, epilarea este completa, dar pentru a fi si permanenta este nevoie de repetarea a 1-2 sedinte in fiecare an. Se poate aplica atat femeilor, in zona fetei, axilei, linia bikinilor, picioarelor, cat si barbatilor, la nivelul spatelui, pieptului, urechilor.



Care sunt contraindicatiile?
Sarcina, consumul de medicamente fotosensibilizante, cancerul de piele, bolile autoimune, infectiile locale si cicatrici cheloide. Reactiile adverse sunt durerea, roseata, infectiile locale, dar sunt trecatoare.



Fotoepilarea este cea mai eficienta metoda de indepartare a firelor de par nedorite, cu rezultate estetice inegalabile si de lunga durata.


Citeste Revista Felicia

Foto: prleap.com

În articolul

Epilarea definitiva, mit sau realitate?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 10 aprilie 2025. Taurii trebuie să fie atenți la ce se întâmplă în jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori viscolite în 22 de judeţe, din această după-amiază. Vreme severă până vineri noapte
a1.ro
Cine este și cum arată soțul Alinei Chivulescu. Dan Chișu este guest star în Iubire cu parfum de lavandă
HelloTaste.ro
Piure de cartofi cu sos de leurdă. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Catine
Ce prețuri au legumele de sezon în piețe. Sunt mai scumpe decât în supermarketuri
useit.ro
Primul sistem de operare creat de Bill Gates și Paul Allen poate fi descărcat de oricine acum: „E cel mai cool cod pe care l-am scris vreodată
as.ro
Iubita fiului lui Ion Ţiriac a luat o decizie importantă, care are legătură cu miliardarul român!
MediCOOL
Semnele expunerii cronice la soare. Ce poți face pentru a-ți proteja pielea
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
DeParinti
Rețete de mâncăruri vegetariene pentru copii
MediCOOL
Alimente care mențin sănătatea pielii. Ce poți face pentru a preveni semnele îmbătrânirii după 40 de ani
HelloTaste
Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
close
x