Epilarea definitiva, mit sau realitate?

Publicat pe 02.09.2010 la 18:17 Actualizat pe 02.09.2010 la 18:22

Epilarea definitiva, mit sau realitate?

Indepartarea parului nedorit poate fi obtinuta prin metodele clasice, temporare, precum rasul, crema epilatoare, ceara, penseta electrica, sau prin metode de lunga durata, asa-zis “definitive”, cum ar fi electroliza sau fotoepilarea prin laser sau IPL (lumina intens pulsata).



Epilarea prin laser sau IPL este o modalitate de reducere pe termen lung a cresterii parului, si nu un procedeu definitiv.



Tehnica induce intrarea foliculilor de par in starea de telogen, de cadere, dar cum evolutia firului de par este ciclica, acesta va intra din nou in faza de crestere peste o perioada.



Firele inchise la culoare sunt greu de indepartat
Fotoepilarea are ca tinta pigmentul melanic din foliculul pilos, de aceea firele de par blond si alb sunt foarte greu de indepartat. Pentru acestea exista metoda electrolizei, laborioasa si dureroasa, ce necesita trecerea curentului electric prin fiecare folicul pilos.



Epilarea prin IPL este nedureroasa, se poate aplica pe suprafete mari in aceeasi sedinta si necesita in medie 5-7 sedinte la interval de 1-3 luni, timp in care firele de par devin mai rare, mai subtiri si cresc mai lent.



La final, epilarea este completa, dar pentru a fi si permanenta este nevoie de repetarea a 1-2 sedinte in fiecare an. Se poate aplica atat femeilor, in zona fetei, axilei, linia bikinilor, picioarelor, cat si barbatilor, la nivelul spatelui, pieptului, urechilor.



Care sunt contraindicatiile?
Sarcina, consumul de medicamente fotosensibilizante, cancerul de piele, bolile autoimune, infectiile locale si cicatrici cheloide. Reactiile adverse sunt durerea, roseata, infectiile locale, dar sunt trecatoare.



Fotoepilarea este cea mai eficienta metoda de indepartare a firelor de par nedorite, cu rezultate estetice inegalabile si de lunga durata.


Citeste Revista Felicia

Foto: prleap.com

În articolul

Epilarea definitiva, mit sau realitate?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O fetiță din SUA le-a spus părinților că are un monstru în cameră. Ce au descoperit apoi i-a șocat: "Părea că e sânge pe pereții roz ai fiicei mele"
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x