Escapade a Paris: Un weekend in lumea printeselor moderne la Sala Dalles

Publicat pe 19.11.2012 la 14:09 Actualizat pe 19.11.2012 la 22:13

Din “Micul Paris” in autenticul Paris, orasul luminilor – aceasta a fost calatoria propusa de peste 100 de expozanti si designeri romani, la Sala Dalles, in acest weekend. Targul "V for Vintage" a insemnat o incursiune in lumea romantica si vintage a fetelor cu vise despre alte plaiuri, de peste Sena, pana in varful Turnului Eiffel.

Ce le aduce femeilor zambetul pe buze: posete plic cu margele, cercei aurii si decorate cu pietre, palarii ca ale Ducesei de Cambridge

La parterul salii, domnisoarele fugeau de la un stand la altul. Incercau posete plic din piele de sarpe, clutch-uri din paiete si margele, apoi probau cercei aurii, lungi, masivi. Ochii le sclipeau ca in dimineata de Craciun, atunci cand stiu ca sub brad se ascund surprize placute.

Madamele se tocmeau pentru cercei clips, batuti cu pietre semipretioase, in culori tomnatice. Se vedea cum palariile le faceau cu ochiul, amintindu-le de timpuri de mult apuse si o era in care simbolurile elegantei erau manusile fine, din dantela, si palariile cochete. Le ridicau de pe stativ si le examinau atent din spatele ochelarilor: prea rotunde, prea ingust borul, prea scumpe, prea “french” beretele.

Poti sa evadezi cu adevarat in orasul luminilor?

Printesele moderne voiau sa evadeze in metropola de astazi, nu in orasul luminilor din filme. Fustele din broderie erau pretentioase, rochiile de cocktail, din matase drapata si decorate cu margele, erau greu de purtat in cluburile si restaurantele bucurestene. Nu erau de neglijat, in schimb, minibriosele, macarons, biscuitii cu unt, croissantele si cocktailurile cu Chambord.

Era, mai degraba, un loc destinat regasirii feminitatii si dreptului de a fi tu insati, extravaganta sau eleganta (si mai bine – amandoua deodata), fara grija comentariilor pe care le-ai putea primi in vreun mijloc de transport sau pe strada, daca nu ai un barbat langa tine.

Pulsul tendintelor printre femei: Da – bijuterii. Nu - arta!

La etaj, dupa aria de lounge, unde toate mesele erau ocupate, asteptau artistii “parizieni”. Dezolant peisaj: oameni plictisiti se jucau pe telefoanele mobile, mai aranjau standurile – desi nimeni nu “indraznise” sa le deranjeze -, fanii lipseau cu desavarsire. Pana sa le atraga atentia o piesa decorativa, oamenii se trezeau platind pentru o brosa unicat sau un inel stralucitor.

Mainile lor abile confectionasera decoratiuni pentru pereti, tave, masute cu patina vintage- dar pentru cine?! Tablourile de la Artmaniacs impodobeau peretii goi ai salii; fetele candide din interiorul ramelor flirtau cu ocazionalul vizitator, dar vizitele erau prea scurte si prea rare incat sa faca o diferenta.

V For Vintage a oferit, in cel mai bun caz, pret de cateva ore, o escapada catre frumos si feminin.

TEXT si FOTO: Mara Pruna

În articolul

Escapade a Paris: Un weekend in lumea printeselor moderne la Sala Dalles

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 mai 2024. Berbecii au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"N-am văzut de când sunt așa ceva!" Potop cu grindină în Prahova. Mașini înghițite de ape și strat de gheață chiar și de 10 cm, la Vâlcănești
a1.ro
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
HelloTaste.ro
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Catine
Tartă de Santiago. Rețetă tradițională din bucătăria spaniolă
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Mădălina Ghenea a anunţat de Paşte că s-a despărţit de iubitul său milionar: „Vă rog să ne respectaţi intimitatea”
MediCOOL
Este postul intermitent periculos pentru sănătate? Ce spun experții
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
HelloTaste
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
x