Ești meditativă sau energică și pasională? Ce spun culorile din casa ta despre tine

Publicat pe 20.11.2015 la 16:06 Actualizat pe 20.11.2015 la 17:03

Dacă vrei să vopsești pereții dormitorului tău în roșu pentru a aștepta Crăciunul așa cum se cuvine, camera ta va căpăta o atmosferă de sărbătoare, însă vei dormi incredibil de prost.

Dacă vrei să vopsești pereții dormitorului tău în roșu pentru a aștepta Crăciunul așa cum se cuvine, camera ta va căpăta o atmosferă de sărbătoare, însă vei dormi incredibil de prost.

Experții în design interior și în psihologia culorilor sunt de părere că nuanțele cromatice care te înconjoară te influențează puternic din punct de vedere psihic și spun foarte multe lucruri despre felul tău de a fi.

”Culoarea reprezintă un limbaj universal nonverbal și știm cu toții să îl folosim în mod intuitiv. Cu toate acestea, modul în care îți zugrăvești casa nu ține doar de partea estetică, ci este un instrument care te va influența comportamental și emoțional”, a declarat un consultant pe probleme cromatice din SUA pentru publicația de sănătate webmd.com.

În ce culori ar trebui să zugravim casa, în funcție de semnificația lor

Culorile folosite pentru amenajarea locuinței tale nu ar trebui alese la întâmplare. Pe lângă preferințele tale estetice, ar trebui să alegi culorile și în funcție de semnificația lor profundă, după cum vedem la
piatraonline.ro.

Alb
Albul este simbolul purității, al vieții, dar și al morții. Albul poate fi folosit în orice încăpere și în orice „cantitate”. Cu toate acestea, albul devine prea fad atunci când este aplicat pe suprafețe mari și trebuie „domolit” cu ajutorul altor culori care oferă calm și relaxare.

Atât zugrăvirea pereților cu alb, cât și mobilierul alb sunt la mare căutare în acest moment. Mai mult decât atât, din ce în ce mai mulți proprietari de locuințe aleg și marmura albă pentru pardoseală.

Roșu
Culoarea roșie este asociată cu pericolul, pasiunea, aventura și energia și este folosită la decorarea locuinței ca nuanță de accent, și nu ca o culoare de bază. Când este folosită în dormitor, poate genera tulburări de somn. Roșul este, însă, excelent în spațiile largi și intens circulate și poate fi folosit ca un decor plin de viață, care creează o stare de energie și de bună dispoziție.

Galben
Galbenul poate fi o alegere excelentă pentru baie, bucătărie sau dormitor, dar și în living. Galbenul imprimă căldură și confort în fiecare încăpere în care este folosit ca ton de bază sau ca accent și este foarte utilizat și pentru placarea de interior și exterior cu piatră naturală.

Roz
Rozul este asociat cu dragostea și cu perioada copilăriei și este potrivit pentru dormitoare, atât timp cât nu este folosit ca o culoare de bază. Cu toate acestea, rozul poate fi perceput ca fiind excesiv de feminin. Din această cauză, culoarea roz este contracarată prin accesorii de mobilier în culori foarte închise.

Verde
Verdele este asociat cu natura, energia, stabilitatea, echilibrul și siguranța și este o culoare calmantă și odihnitoare. Este o culoare potrivită pentru dormitoare și sufragerii, însă prea mult verde te poate face inactivă.

Portocaliu
Portocaliul este asociat cu stabilitatea, căldura, entuziasmul și ajută la digestie. Este potrivit pentru sufragerie și camera în care mănânci, deoarece influențează pofta de mâncare. Dacă este folosit în dormitor, portocaliul, la fel ca roșul, poate genera tulburări de somn.

Albastru
Albastrul este asociat cu liniște, calm, loialitate, protecție, seninătate și previne apariția coșmarurilor. Albastrul stimulează stările meditative și este potrivit pentru dormitoare, camere de lucru și băi. Există, însă, și riscul ca albastrul să transforme camera într-o încăpere rece și neprimitoare.

Foto: pixabay.com

În articolul

Ești meditativă sau energică și pasională? Ce spun culorile din casa ta despre tine

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Povestea româncei care se luptă de 10 ani cu Tesla. "Elon a plătit 16 avocaţi împotriva unei singure inginere din România"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x