Exclusiv! Octavia Geamănu: ”Când rostesc «sărbători de iarnă», mă gândesc la vinul fiert, la țuica fiartă cu piper”

Publicat pe 14.12.2016 la 14:48 Actualizat pe 14.12.2016 la 14:55

Pentru Octavia Geamanu, Sarbatorile copilariei erau sinonime cu mirosul cozonacilor, al portocalelor, al vinului fiert. Dar si al colindului.

Octavia Geamănu, prezentatoarea Observatorului de la Antena 1, își amintește cu drag de copilărie, de colinde, de gustul caltaboșului, dar și de mirosul vinului fiert. Acum, știrista spune că, deși nu face casă bună cu gătitul, se va asigura că, de Crăciun, nu va avea frigiderul gol. Cât privește noaptea de Revelion, proaspăta mămică spune, cu umor, că are o bănuială că aceasta o va prinde îmbrăcată în… pijamale, în compania băiețelului ei. Mai multe aflați din interviul acordat în exclusivitate pentru tvhappy.ro.

Tvhappy.ro: Cum erau Sărbătorile, în copilărie?

Octavia Geamănu: Îmi amintesc perfect nerăbdarea cu care așteptam perioada asta, să vină Moș Nicolae, Moș Crăciun, Anul Nou. Desigur, nerăbdarea avea legătură, în mare, cu darurile pe care urma să le primesc. Însă, în același timp, atunci când rostesc „sărbători de iarnă”, inevitabil mă gândesc la Pițărăi și la caltaboș. Și la mirosul cozonacilor, al portocalelor, la vinul fiert cu scorțișoară, la țuica fiartă cu piper...

O întâmplare de pe vremea când mergeai la colindat.

Nu era an în care să nu-l pun pe tata să-și sune prietenii, să-i anunțe că urmează să vin cu sora mea să-i colindăm. Iar seara, nimic nu mi se părea mai minunat ca momentul în care „contabilizam” răsplata colindului nostru, fie că era vorba de covirigi, prăjituri sau bănuți.

Unde vei petrece Crăciunul și Revelionul?

În niciun an de când sunt în București nu mi-am facut planuri. Cu toate astea, dacă nu eram la jurnal, cu siguranță aterizam te miri pe unde. Așa și anul ăsta. Deși băiețelul nostru îmi cam face programul, nu m-aș mira să fiu în pijamale la trecerea dintre ani.

Ce vei pregăti pentru masa de Crăciun?

Cu asta nu m-am împăcat niciodată. Gătitul nu-i de mine. Desigur, voi avea grijă să n-am frigiderul gol, dar categoric nu-mi voi petrece zile și nopți în bucătărie preparând nu știu ce mâncăruri din care, oricum, doar guști. Chiar, e cineva care mănâncă toooooot ce se gătește pentru masa de Crăciun?

Ce superstiții ai pentru Crăciun și pentru noaptea de Revelion?

Nu sunt eu omul superstitiilor, dar nici n-aș vrea să risc la trecerea dintre ani. Așa că o să mă asigur că nu-mi lipsesc banii din buzunar și primul om care-mi va trece pragul casei să fie bărbat.

În articolul

Exclusiv! Octavia Geamănu: ”Când rostesc «sărbători de iarnă», mă gândesc la vinul fiert, la țuica fiartă cu piper”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată Andreea, femeia care l-a cucerit
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x