Exclusiv! Octavia Geamănu: ”Când rostesc «sărbători de iarnă», mă gândesc la vinul fiert, la țuica fiartă cu piper”

Publicat pe 14.12.2016 la 14:48 Actualizat pe 14.12.2016 la 14:55

Pentru Octavia Geamanu, Sarbatorile copilariei erau sinonime cu mirosul cozonacilor, al portocalelor, al vinului fiert. Dar si al colindului.

Octavia Geamănu, prezentatoarea Observatorului de la Antena 1, își amintește cu drag de copilărie, de colinde, de gustul caltaboșului, dar și de mirosul vinului fiert. Acum, știrista spune că, deși nu face casă bună cu gătitul, se va asigura că, de Crăciun, nu va avea frigiderul gol. Cât privește noaptea de Revelion, proaspăta mămică spune, cu umor, că are o bănuială că aceasta o va prinde îmbrăcată în… pijamale, în compania băiețelului ei. Mai multe aflați din interviul acordat în exclusivitate pentru tvhappy.ro.

Tvhappy.ro: Cum erau Sărbătorile, în copilărie?

Octavia Geamănu: Îmi amintesc perfect nerăbdarea cu care așteptam perioada asta, să vină Moș Nicolae, Moș Crăciun, Anul Nou. Desigur, nerăbdarea avea legătură, în mare, cu darurile pe care urma să le primesc. Însă, în același timp, atunci când rostesc „sărbători de iarnă”, inevitabil mă gândesc la Pițărăi și la caltaboș. Și la mirosul cozonacilor, al portocalelor, la vinul fiert cu scorțișoară, la țuica fiartă cu piper...

O întâmplare de pe vremea când mergeai la colindat.

Nu era an în care să nu-l pun pe tata să-și sune prietenii, să-i anunțe că urmează să vin cu sora mea să-i colindăm. Iar seara, nimic nu mi se părea mai minunat ca momentul în care „contabilizam” răsplata colindului nostru, fie că era vorba de covirigi, prăjituri sau bănuți.

Unde vei petrece Crăciunul și Revelionul?

În niciun an de când sunt în București nu mi-am facut planuri. Cu toate astea, dacă nu eram la jurnal, cu siguranță aterizam te miri pe unde. Așa și anul ăsta. Deși băiețelul nostru îmi cam face programul, nu m-aș mira să fiu în pijamale la trecerea dintre ani.

Ce vei pregăti pentru masa de Crăciun?

Cu asta nu m-am împăcat niciodată. Gătitul nu-i de mine. Desigur, voi avea grijă să n-am frigiderul gol, dar categoric nu-mi voi petrece zile și nopți în bucătărie preparând nu știu ce mâncăruri din care, oricum, doar guști. Chiar, e cineva care mănâncă toooooot ce se gătește pentru masa de Crăciun?

Ce superstiții ai pentru Crăciun și pentru noaptea de Revelion?

Nu sunt eu omul superstitiilor, dar nici n-aș vrea să risc la trecerea dintre ani. Așa că o să mă asigur că nu-mi lipsesc banii din buzunar și primul om care-mi va trece pragul casei să fie bărbat.

În articolul

Exclusiv! Octavia Geamănu: ”Când rostesc «sărbători de iarnă», mă gândesc la vinul fiert, la țuica fiartă cu piper”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 februarie 2025. Taurii trebuie să renunțe la confort. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 3 februarie - 3 martie 2025. Ultima lună de iarnă începe cu temperaturi în scădere, lapoviță și ninsori la munte
a1.ro
Iubit de unii, controversat de alții! Emil Rengle este pregătit să plece în aventura Asia Express alături de sufletul său pereche! Cum a transformat provocările în oportunități și cum a reușit să cucerească România
HelloTaste.ro
Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc
Catine
Zodiile au toate șansele să primească oportunități în carieră. Care sunt zilele cheie de care trebuie să profite în 2025
useit.ro
Ceasul Apocalipsei se apropie de catastrofa globală. Câte secunde ne despart de miezul nopții
as.ro
Claudia Bavel a rupt tăcerea despre relaţia cu Iker Casillas. Fosta actriţă din filmele pentru adulţi confirmă: „Este minunat!”
MediCOOL
Ceaiuri pentru stimularea metabolismului. Cum pot sprijini procesul de slăbire
Spynews
Tzancă Uraganu și Lambada, surprinși împreună în Dubai! Cum l-a filmat blonda pe tatăl copiilor ei | FOTO
DeParinti
Cum să te pregătești pentru alăptare: sfaturi practice pentru viitoarele mame
MediCOOL
Rabia la om și la animale. Care sunt simptomele și când a fost ultimul caz în România
HelloTaste
Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası
x