Exclusiv! Octavia Geamănu: ”Când rostesc «sărbători de iarnă», mă gândesc la vinul fiert, la țuica fiartă cu piper”

Publicat pe 14.12.2016 la 14:48 Actualizat pe 14.12.2016 la 14:55

Pentru Octavia Geamanu, Sarbatorile copilariei erau sinonime cu mirosul cozonacilor, al portocalelor, al vinului fiert. Dar si al colindului.

Octavia Geamănu, prezentatoarea Observatorului de la Antena 1, își amintește cu drag de copilărie, de colinde, de gustul caltaboșului, dar și de mirosul vinului fiert. Acum, știrista spune că, deși nu face casă bună cu gătitul, se va asigura că, de Crăciun, nu va avea frigiderul gol. Cât privește noaptea de Revelion, proaspăta mămică spune, cu umor, că are o bănuială că aceasta o va prinde îmbrăcată în… pijamale, în compania băiețelului ei. Mai multe aflați din interviul acordat în exclusivitate pentru tvhappy.ro.

Tvhappy.ro: Cum erau Sărbătorile, în copilărie?

Octavia Geamănu: Îmi amintesc perfect nerăbdarea cu care așteptam perioada asta, să vină Moș Nicolae, Moș Crăciun, Anul Nou. Desigur, nerăbdarea avea legătură, în mare, cu darurile pe care urma să le primesc. Însă, în același timp, atunci când rostesc „sărbători de iarnă”, inevitabil mă gândesc la Pițărăi și la caltaboș. Și la mirosul cozonacilor, al portocalelor, la vinul fiert cu scorțișoară, la țuica fiartă cu piper...

O întâmplare de pe vremea când mergeai la colindat.

Nu era an în care să nu-l pun pe tata să-și sune prietenii, să-i anunțe că urmează să vin cu sora mea să-i colindăm. Iar seara, nimic nu mi se părea mai minunat ca momentul în care „contabilizam” răsplata colindului nostru, fie că era vorba de covirigi, prăjituri sau bănuți.

Unde vei petrece Crăciunul și Revelionul?

În niciun an de când sunt în București nu mi-am facut planuri. Cu toate astea, dacă nu eram la jurnal, cu siguranță aterizam te miri pe unde. Așa și anul ăsta. Deși băiețelul nostru îmi cam face programul, nu m-aș mira să fiu în pijamale la trecerea dintre ani.

Ce vei pregăti pentru masa de Crăciun?

Cu asta nu m-am împăcat niciodată. Gătitul nu-i de mine. Desigur, voi avea grijă să n-am frigiderul gol, dar categoric nu-mi voi petrece zile și nopți în bucătărie preparând nu știu ce mâncăruri din care, oricum, doar guști. Chiar, e cineva care mănâncă toooooot ce se gătește pentru masa de Crăciun?

Ce superstiții ai pentru Crăciun și pentru noaptea de Revelion?

Nu sunt eu omul superstitiilor, dar nici n-aș vrea să risc la trecerea dintre ani. Așa că o să mă asigur că nu-mi lipsesc banii din buzunar și primul om care-mi va trece pragul casei să fie bărbat.

În articolul Exclusiv! Octavia Geamănu: ”Când rostesc «sărbători de iarnă», mă gândesc la vinul fiert, la țuica fiartă cu piper”:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 aprilie 2025. Balanțele își regăsesc pofta de viață. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
a1.ro
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în perioada 15-20 aprilie 2025, potrivit horoscopului. Află când îți merge bine
HelloTaste.ro
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Catine
Cât timp se fierbe carnea de pui pentru salata de boeuf? Pașii ca să obții cea mai bună salată de boeuf
useit.ro
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
as.ro
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
MediCOOL
Cum influențează modul de preparare sănătatea organismului. Care sunt sfaturile farmaciștilor pentru o alimentație echilibrată
Spynews
Singurele imagini cu casa în care locuiește David Pușcaș: ”V-am primit în haos că aseară am făcut live” / GALERIE FOTO
DeParinti
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
MediCOOL
Ce este indicat să știi despre prăjire. Cum poți folosi această metodă de gătit într-un mod mai sănătos
HelloTaste
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
close
x