Exercitii si sfaturi pentru sani mai fermi

Publicat pe 15.06.2011 la 17:56

Pastrarea unor sani fermi dupa nastere sau dupa acumularea sau pierdere rapida de greutate este o provocare pentru multe femei. Si cum sanii sunt formati in principal din grasime este destul de dificil sa-si recapete elasticitatea - odata pierduta.

Desi pe Internet sunt multe oferte de "creme minune" specialistii recomanda pentru femeile care au aceste probleme sa faca mai degraba exercitii specifice. Iata cateva dintre ele:


1. Stai cat mai drept


De cate ori te apleci, te intinzi, si asa mai departe, sanii tai sunt supusi unui efort fizic ce duce in final la pierderea elasticitatii. Incearca sa-ti controlezi pozitia in care stai si sa ai mereu spatele drept, si cand stai pe scaun si cand esti in picioare.


2. Poarte sutiene specifice


Este recomandat sa porti un sutien de "suport" si pe timp de noapte, daca ai sanii cel putin medii spre mari. Daca nu suporti sutienul in somn, incearca sa stai cat mai mult pe spate, cu sanii in sus.


Daca faci sport poarta absolut mereu un sutien sau suport elastic (asa numitul "sutien sportiv") care sa-ti tina sanii stransi - dar nu foarte stransi.


3. Maseaza-ti sanii zilnic


Ai grija sa ii masezi zilnic cu solutii care sa ii tina cat mai hidratati. Masajul va ajuta si la un aspect sanatos al suprafetei sanilor. E recomandat sa iti masezi sanii de trei ori pe saptamana cu uleiuri speciale, din plante (in special ulei de frunze de ceai).


4. Nu da jos kilograme in mod fortat


Daca slabesti deodata acest lucru iti va afecta clar fermitatea sanilor - este recomandat sa slabesti treptat, sanatos, putin cate putin.


5. Fa exercitii la pectorali si la muschii spatelui


Sanii tai nu au muschi - asa ca este obligatoriu sa tii sanatosi si fermi muschii care sustin sanii, adica muschii pectoralilor si muschii spatelui.


Foto: puerariamirifica.com

În articolul

Exercitii si sfaturi pentru sani mai fermi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x