Fetele BUNE ajung unde vor: 5 femei curajoase din filmele fantasy si cultura pop

Publicat pe 15.10.2013 la 13:22 Actualizat pe 15.10.2013 la 14:03

Adevarul devine cuvant, vorba devine motto. Asa a ajuns expresia "fetele bune ajung in rai, fetele rele ajung unde vor" pe buzele tuturor femeilor cu atitudine. Insa, eroinele moderne ne arata ca a fi fata buna nu e chiar asa de "rau" iar fetele rele nu primesc automat un bilet de libera trecere. Cel mai bine este sa iti pui inteligenta, viclenia si abilitatile in slujba binelui, precum urmatoarele fete:

1. Lisbeth Salander ("The Girl with the Dragon Tattoo")

Lisbeth Salander are propriul sau cal alb. Ea este tipul de femeie care nu asteapta sa fie salvata de vreun cavaler sufletist, dimpotriva: ajunge sa il apere si sa se salveze singura. Eroina trilogiei ecranizate devine mai mult decat aliata lui Mikael Blomkvist. Neinfricata, inteligenta, non-conformista, Lisbeth da peste cap planurile celorlalti din umbra, miscandu-se ca pe o tabla de sah.

2. Katniss Everdeen ("The Hunger Games")

Katniss arata, ca in viata, iti faci singura regulile. Mai intai, se ofera in rolul surorii sale pentru a participa la Jocurile Foamei, apoi se bazeaza pe abilitatile sale de arcas pentru a castiga competitia, dar cel mai important, pe aparenta poveste de dragoste dintre ea si Peeta. In final, refuza sa il ucida si revolutioneaza regulamentul jocului.

3. Hermione Granger ("Harry Potter")

Hermione Granger a dovedit ca este destul de cool sa fii tocilar. Fara cunostintele ei de magie, orele petrecute in biblioteca si pasiunea pentru invatat, Harry nu l-ar fi invins niciodata pe Voldemort. Desi e fata, Hermione a luptat cot la cot cu cei mai buni vrajitori ai timpului, dovedind ca sexul, dar si originea, nu conteaza.

4. Arya Stark (Game of Thrones)

Arya Stark arata ce inseamna cu adevarat sa mergi impotriva curentului. Daca astazi, femeile au libertate de decizie, pe timpul actiunii din "Game of Thrones", societatea se astepta ca ele sa invete sa cante, sa danseze si sa coasa, urmand sa se casatoreasca cu o partida cat mai buna. Arya, insa, sfideaza mentalitatea oamenilor. Ei ii place lupta si calaria si are simtul dreptatii. Cand tatal sau este executat, fata se deghizeaza in baiat si scapa de persecutia dusmanilor sai.

5. Mulan

Personajul de desene animate le invata pe femeile de toate varstele ca inteligenta este cea mai buna arma a unei persoane. Cand aceasta afla ca tatal sau va trebui sa plece la batalie, ea se deghizeaza in barbat si merge sa lupte in locul sau. Chiar si dupa ce este descoperita, Mulan salveaza viata Imparatului si planuieste un lucru ingenios pentru a-l invinge pe Shan Yu.

foto: amazon.co.uk

În articolul

Fetele BUNE ajung unde vor: 5 femei curajoase din filmele fantasy si cultura pop

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Val de ploi şi vijelii peste România. Temperaturile vor scădea brusc cu până la 15 grade Celsius în mai multe regiuni ale ţării
a1.ro
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
as.ro
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Stimulentul de inserție 2024. De ce sumă poți beneficia din partea statului
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei
x